Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

LA CUPTOR – SĂ-ȚI TIHNEASCĂ MASA!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii LA CUPTOR – SĂ-ȚI TIHNEASCĂ MASA! Share LA CUPTOR – SĂ-ȚI TIHNEASCĂ MASA!


NE-AM DELECTAT CU TREI DINTRE CELE MAI GUSTOASE PREPARATE DIN MENIUL RESTAURANTULUI ”LA CUPTOR”.

Dacă ar trebui ales un preparat drept simbol al restaurantului ”La Cuptor”, atunci cu siguranță ”Coastele de porc la cuptor pe lemne cu chipsuri de cartofi” s-ar ridica la înălțime.

Chef Bogdan Marangoci ne-a explicat faptul că timp de o zi coastele sunt ținute la marinat, apoi ele sunt așezonate cu un set de condimente combinate, pregătite special ”în casă”. Înainte de a intra la cuptorul pe lemne, aflat în incinta restaurantului, coastele sunt stropite cu un sos BBQ (rețetă proprie) și doi căței de usturoi ,sunt așezați să-și împărtășească din aromă.

Când sunt gata, coastele trebuie neapărat lăsate câteva minute să se odihnească,pentru evidențierea aromei. La masă se servesc însoțite de chipsuri de cartofi, care arată spectaculos, alături de o spumă fină de usturoi care ”nu se poate descrie, trebuie gustată” și ceapă roșie murată făcută după o rețetă franțuzească.

Neapărat coastele se mănâncă împreună cu o baghetă de pâine cu unt aromatizat, foarte crocantă și gustoasă. Ospătarul va avea grijă să recomande și un vin de calitate, după gust.

”Carnea de miel este adusă din Noua Zeelandă pentru că este o rasă specială, de o frăgezime extraordinară”_ Chef Adrian Iacob

UNDE: strada 9 Mai, nr.7, Sibiu

TEL.: 0742 396 696

INTERNET: www.facebook.com/pages/La-Cuptor

RASOL DE MIEL

Rasolul din miel de Noua Zeelandă, făcut la cuptor, aromatizat cu rozmarin și coajă de lime, alături de puțin muștar și ulei, este unul dintre cele mai delicioase preparate din meniul ”La Cuptor”. Rumenit bine numai la cuptorul pe lemne, rasolul se servește cu o garnitură de cartofi noi, perpeliți în untură de rață și asezonați cu emulsie de pătrunjel. Alături se așează o salată verde cu sirop de arțar. Servirea întotdeauna se face pe platou din piatră încinsă. Garantat o să vă tihnească masa!

MOUSSE DE CIOCOLATĂ

Unul dintre cele mai solicitate deserturi din meniul ”La Cuptor” este Mousse-ul de ciocolată, preparat din ciocolată topită amestecată cu sirop de portocale, coajă de portocale și mascarpone. După ce este lăsat cel puțin două ore la rece el se servește cu o pudră de cacao pură, două frunzulițe de mentă și coacăze roșii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.