Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2015
Arhiva Zile si Nopti

IOAN BOJIN, DIRECTORUL FILARMONICII DE STAT SIBIU

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii IOAN BOJIN, DIRECTORUL FILARMONICII DE STAT SIBIU Share IOAN BOJIN, DIRECTORUL FILARMONICII DE STAT SIBIU


”FAPTUL CĂ IEŞIM DIN SALA DE CONCERT NE FACE MAI ATRACTIVI”

IOAN BOJIN VORBEȘTE DESPRE EDIȚIA DIN ACEST AN A ZILELOR MUZICALE ROMÂNO AMERICANE ȘI CELE MAI IMPORTANTE SURPRIZE PENTRU PUBLIC.

R.: Festivalul „Zilele Muzicale româno-americane“ a ajuns la ediţia cu numărul XII. Ce va aduce această nou în faţa publicului?

I. B.: Avand în vedere notorietatea artiştilor invitaţi şi diversitatea exceptională a repertoriului abordat, am convingerea că şi această nouă ediţie a festivalului va fi una deosebit de interesantă şi atractivă. De fapt, un criteriu important în alcatuirea programului a fost, mereu, accesibilitatea evenimentelor pentru un segment larg de public, pentru spectatorul care nu frecventează curent concertele Filarmonicii. Faptul că ieşim din sala de concert, că susţinem concerte în spaţii în care, în mod obişnuit, nu au loc astfel de evenimente, ne face mai atractivi, mai interesanţi şi mai puţin convenţionali. Editia a XII-a, care va avea loc în acest an între 22 iunie – 2 iulie, aduce la Sibiu numeroși muzicieni americani care vor evolua în concerte alături de artiştii filarmonicii sibiene.

R.: Care sunt locaţiile în care se vor desfăşura evenimentele?

I. B.: Nu vor lipsi nici de această dată concertele camerale la Biserica Evanghelică şi Sala Thalia. La Sala Thalia va avea loc un recital intitulat „De la Enescu la Copland” care va fi susţinut de muzicienii americani în data de 27 iunie.

Un eveniment important va fi concertul de la Biserica Romano-Catolică „Sfanta Treime” din Piaţa Mare în care orchestra festivalului, alcatuită din muzicieni români şi americani, va interpreta cunoscutul ciclu de concerte „Anotimpurile” de A. Vivaldi, alături de alte creaţii ale muzicii baroce.

R.: Ce aşteptări aveţi de la acestă a XII-a ediţie a acestui eveniment care şi-a câştigat deja un renume?

I. B.: Sper ca sibienii să se bucure din plin de această nouă serie de concerte estivale ale Filarmonicii, să participe la cât mai multe dintre evenimente pentru că vor avea ocazia să asculte multă muzică de calitate în unele dintre cele mai frumoase spaţii pe care le oferă, cu generozitate, Sibiul, aproape la fiecare pas. Vă asteptăm cu bucurie!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.