Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/05/2015
Arhiva Zile si Nopti

Săptămâna Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Săptămâna Zile și Nopți Share Săptămâna Zile și Nopți


Nu e treabă ușoară să faci un top al celor mai cele lucruri din oraș. Vorba aia, cam tot ce găsiți în paginile revistei noastre merită văzut. Fiindcă totuși trebuie să accentuăm unele evenimente, lăsăm de-o parte TIFF-ul, la care știm că mergeți, și vă mai dăm câte un tip prețios 🙂

 

CONCERTUL SĂPTĂMÂNII

 

TABU: A STORY OF THE SOUTH SEAS

 

Dacă tot e săptămâna TIFF, nu se putea ca cel mai așteptat concert al acestei perioade să nu facă parte din programul festivalului. Despre ce este vorba? Ei bine, despre un proiect muzical inedit, un cine-concert susținut  în data de 1 iunie de CHRISTINE OTT, la Casa de Cultură a Studenților.

Artista de origine franceză, este specializată în ondes martenot, unul dintre primele instrumente muzicale electronice, inventat în 1928. La TIFF, muzica originală cântată la ondes martenot va acompania un film realizat în aceeași perioadă cu inventarea instrumentului – Tabu, regizat de F.W. Murnau (Nosferatu, Faust, Sunrise).

 

Luni 1 iunie

Casa de Cultură a Studenților

P-ța Lucian Blaga 1 – 3

21.00

 

EXPOZIȚIA SĂPTĂMÂNII

 

Expoziţie comemorativă EGON MARC LÖVITH (1923-2009)

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită să vizitați săptămâna aceasta o expoziţie comemorativă dedicată evocării operei sculptorului Egon Marc Lövith (1923-2009), personalitate marcantă a mediului artistic clujean. Cele 21 de lucrări de sculptură din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca atestă, cu o coerenţă remarcabilă, personalitatea puternic conturată a unui artist care şi-a consemnat în „formă” şi „volum”, uneori de o subtilă vibrație, alteori dramatice şi profunde, meditaţiile în faţa lumii trăite şi cunoscute sau a aceleia pe care doar o întrezărim.

 

Până pe 7 iunie

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

P-ța Unirii 30

Miercuri – Duminică 

10.00 – 17.00

 

RESTAURANTUL SĂPTĂMÂNII

 

Kaja Tanya

 

De la un local amenajat cu un bun gust desăvârșit, micuța terasă îmbietoare, o servire ireproșabilă, preparate deosebite, amplasarea deosebit de atrăgătoare, până la acorduri line de jazz sau blues care conturează o atmosferă lină, visătoare, Kaja Tanya este un „must-visit” al Clujului.

Kaja Tanya

Inocențiu Micu Klein, colț cu Fortăreței

https://www.facebook.com/kajatanya

 

TERASA SĂPTĂMÂNII

 

ESENTIALE CULINARE

 

Samsara Chillout Teahouse

 

 

Zilele acestea Clujul este fără îndoială, mult mai aglomerat decât de obicei. Motiv pentru care vă propunem un mic refugiu, departe de agitația citadină. Poposim așadar în grădina de vară Samsara, un spațiu natural viu, jungle-ish, o mică oază de relaxare! 

 

Samsara Teahouse

Emil Racoviță 27

Tel: +40 753 775 052

facebook.com/pages/Samsara-Chillout-Teahouse

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.