Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/05/2015
Arhiva Zile si Nopti

10 pentru FILM – Masterclass TIFF

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 10 pentru FILM – Masterclass TIFF Share 10 pentru FILM – Masterclass TIFF


10 pentru FILM la TIFF 2015

Masterclass cu directorul de casting Nancy Bishop

 

Pentru al treilea an, 10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7iunie), în programul 10 pentru FILM. Între 4 și 6 iunie, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, actorii vor lua parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și vor fi introduși celor direct interesați să descopere talente noi în cinema – regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.  

Unul dintre cei mai influenți agenți de casting la ora actuală, Nancy Bishop (SUA), nominalizată la Premiile Emmy pentru castingul peliculei Anne Frank: The Whole Story și având în portofoliu peste 80 de producții internaționale mari, va susține un masterclass pentru cei zece actori, precum și o prezentare deschisă publicului la TIFF. Nancy Bishop a lucrat pentru filme ca Mission Impossible IV, Child 44 (r. Ridley Scott), Oliver (r. Roman Polanski) sau The November Man, cu Pierce Brosnan. Absolventă de actorie și regie la Universitatea din Michigan, Bishop s-a stabilit în anii 90 în Praga, unde a fondat programul Acting For Film, la Prague Film School. Este autoare a cărții „Secrets from the Casting Coach: On Camera Strategies for Actors From a Casting Director”, va lansa în curând volumul „Auditioning for Film and TV” și susține seminarii și masterclass-uri în universități de prestigiu din lume. 

În cele trei ediții de până acum, 10 pentru FILM a promovat 30 de actori de diferite vârste, din toate colțurile țării, care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa să se afirme pe marele ecran. Cei selectați fie se află la debut în cinema, fie au avut deja roluri minore în producții autohtone. Ca în fiecare an, actorilor le vor fi dedicate broșuri, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist. 

Cei zece actori sunt: Alexandru Ion (Teatrul Național, Teatrul Act, Metropolis, București), Ali Deac (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu), Ana Covalciuc (Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul de Comedie și ArCuB), Csilla Albert (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca), Erzsébet B. Fülöp (Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Irina Drăgănescu (Teatrul de Comedie, Nottara, Bulandra din București), Lucian Teodor Rus (Teatrul Național București), Ruxandra Maniu (Teatrul Odeon din București), Silva Helena Schmidt (Teatrul Național București), Reka Szasz (Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea).  

Actorii au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica și Cristiana Gavrilă şi Răzvan Penescu (editorul portalului LiterNet).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.