Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2015
Arhiva Zile si Nopti

Cum poți obține banii necesari pentru a-ți pune în practică ideea de schimbare a Iașului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum poți obține banii necesari pentru a-ți pune în practică ideea de schimbare a Iașului Share Cum poți obține banii necesari pentru a-ți pune în practică ideea de schimbare a Iașului


Fundația Comunitară Iași sprijină inițiativele ieșenilor, oferind finanțări în domenii cheie.

Dacă titlul acestui articol ți-a atras atenția, probabil ești unul dintre cei care vor să schimbe lucrurile în jurul lui. De mai bine de trei ani, Fundația Comunitară Iași (FCI) sprijină oameni care, asemeni ție, știu că își pot implementa ideile și nu așteaptă să vină altcineva să le rezolve problemele.

Accesează fondurile FCI pentru a-ți pune în practică ideea

Dacă ai o idee cu impact în comunitate, un proiect care să aducă o schimbare și să îmbunătățească viața unui grup de oameni, este posibil să o poți finanța apelând la Fundația Comunitară Iași.

De-a lungul timpului, fundația a acordat finanțări în domenii diverse: sport și infrastructură sportivă, revitalizare urbană, stil de viață sănătos, educație, mediu, pentru a enumera doar câteva dintre ele. Din 2012, mai bine de 100 de proiecte au primit sprijinul financiar necesar pentru a deveni realitate..

Fondurile sunt oferite de mai multe ori pe an și sunt dedicate unui anumit domeniu. Prin urmare, ceea ce trebuie să faci este să intri pe www.fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro pentru a vedea ce fonduri sunt deschise. Dacă ideea ta se pliază pe unul dintre ele, atunci poți contacta echipa Fundației care te va ajuta să-ți scrii proiectul.

Folosește platformele FCI pentru a aduna susținători pentru ideile tale

Dacă fondurile oferite nu sunt suficiente pentru a-ți pune în practică ideea, atunci poți folosi și alte metode – mai creative și mai amuzante – pentru a strânge banii de care ai nevoie.

FCI îți pune la dispoziție cel puțin trei platforme de strângere de fonduri care te vor ajuta ca, pe lângă banii necesari, să aduni în jurul proiectului tău oameni care să vorbească despre el și care să atragă alți susținători.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri deghizat sub forma unei competiții de înot. Pe platformă se înscriu proiecte din comunitate, înotători pentru aceste cauze, precum și susținători care donează pentru a ajuta la implemetarea proiectelor.

Cros pentru școli are la bază același mecanism ca Swimathon, doar că este un eveniment de alergare iar proiectele finanțate vizează comunitățile școlare.

Cercul de Donatori Iași este un eveniment plin de energie bună în cadrul căruia se adună cca. 50 de persoane dornice să doneze pentru a ajuta la fiecare ediție, câte trei proiecte din Iași. Împreună, aceștia oferă până la 15.000 lei pentru implementarea proiectelor.

Fonduri oferite de Consiliul Local și Consiliul Județean

Dacă la Fundația Comunitară Iași nu ai găsit fonduri deschise pe domeniul care te interesează, te poți orienta și către fondurile oferite de Consiliul Local și Consiliul Județean.

Fondurile oferite aici sunt îndeosebi în domenii precum social, cultură, recreere, religie sau educație. Concursul pentru aceste fonduri este lansat o dată pe an, așa că urmărește site-urile acestor instituții pentru noutăți.

Alte tipuri de crowdfunding creativ

Există în România câteva site-uri unde îți poți înscrie proiectul și, mai apoi, îți poți îndemna prietenii să-l susțină. www.crestemidei.ro este o astfel de platformă.

De asemenea, îți poți pune creativitatea în joc cu propria campanie de crowdfunding. Îți poți crea propriul site sau poți organiza o serie de activități, cu scopul de a strânge bani: vânzare de haine și accesorii, de prăjituri, de cărți, organizarea unei cine „cu taxă” pentru prietenii tăi etc.

AUTOR: Ciprian Păiuș / Director Executiv / Fundația Comunitară Iași

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.