Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2015
Arhiva Zile si Nopti

Când ceva din jurul tău nu îți place, schimbă-l!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Când ceva din jurul tău nu îți place, schimbă-l! Share Când ceva din jurul tău nu îți place, schimbă-l!


Ana-Maria și Alexandra sunt doi oameni obișnuiți, fără funcții de conducere, care și-au reamenajat singure curtea din fața blocului.

Timp de mai bine de jumătate de an, Ana Maria și Alexandra Ursanu au fost, pentru mine, „fetele din Alexandru”. Mai exact, fetele din Alexandru care și-au asumat responsabilitatea de a drămui 12 000 lei primiți finanțare de la Fundația Comunitară Iași prin Fondul Revitalizare Urbană, pentru a amenaja grădina din fața blocului în care locuiesc.

„Cel mai de preț lucru pe care l-am primit prin proiectul ăsta  a fost că am întâlnit oameni minunați.”

Uneori, nici când vrei să faci bine nu e bine

Știți care este ironia, atunci când vrei să faci un bine? Că aproape întotdeauna va exista măcar o privire suspicioasă și o voce care te va întreba ce-ți iese ție din asta. Oamenilor nu le vine să creadă că așa vrei tu, să faci un bine, fără a primi ceva în schimb.

La fel li s-a întâmplat și fetelor din Alexandru: sprâncene ridicate, voci iscoditoare și chiar și inițiativa de a chema poliția au fost doar unele dintre reacțiile vecinilor la adresa intențiilor lor de bine.

Vecinii au lucrat împreună la proiectul de reamenajare

După ce au depășit obstacolele de comunicare cu vecinii, fetele s-au apucat de treabă. La început, au fost doar ele singure dar, în cele din urmă, au fost susținute de mai mulți vecini.

S-au apropiat de ele oferindu-le cafea și au ajuns să lucreze cot la cot, cu mic-cu mare, pentru a curăța și igieniza spațiul din fața blocului lor.

Multe obstacole și un final fericit

Pe lângă reticența inițială a vecinilor, cele două surori au mai întâlnit și alte situații neprevăzute: terenul care a fost mult mai greu de curățat decât planificaseră, iarba care nu a crescut după prima însămânțare și o descurajare ce le cuprinsese.

Însă au trecut peste toate acestea, au găsit soluții și oameni care să le susțină iar acum locuitorii blocului E1 din Alexandru se pot bucura de iarbă verde și un spațiu îngrijit.

Și tu poți schimba ceva în comunitatea ta!

Acesta este doar un exemplu de oameni cărora nu le-a plăcut ceea ce văd în jurul lor, așa că s-au gândit să schimbe singuri, fără să aștepte să vină altcineva.

Și tu poți face asta!

Articol scris de Ines Prodan

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.