Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/05/2015
Arhiva Zile si Nopti

EXPO: Maria Sicoie – Opiliones @ Fabrica de Pensule

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii EXPO: Maria Sicoie – Opiliones @ Fabrica de Pensule Share EXPO: Maria Sicoie – Opiliones @ Fabrica de Pensule


Un joc al copilariei care nu este înspăimântată de vietăţile pe care le întâlneşte pentru prima dată;

Un joc al adolescenţei care se bucură de libertatea plimbării hai-hui cu bicicleta;

Un joc al artistului care combină plimbarea prin aceste stări ale percepţiei despre noi înşine şi despre raportarea noastră la natură. Expoziţia semnată de Maria Sicoie, este rezultatul acestor alambicări ideatice de relaţionare, într-un sens foarte personal, cu una din multele realităţi imaginative în care trăim. Real şi virtual în acelaşi timp, se întâlnesc două lumi: angoasele vis-a-vis de arahnide şi percepţia spectaculară a formei inspirată din natură, transpusă în tehnica instalaţiei acompaniată de efectele vizuale ale mişcării umbrelor. Maria Sicoie ne propune un spaţiu în care vrea să ne facă prieteni cu fantasmele ei de paianjeni-biciclete, care să ne poarte într-un parcurs introspectiv asupra fiinţei, de orice fel ar fi ea.

 

 

“Sub o aparenţă înfricoşătoare – creată de ecleraj – ansamblul scenografic-spectacular ne invită la depăşirea spaimelor şi angoaselor şi ne propune un experiment de percepţie”.

 

Prof. univ. dr. Liliana Moraru

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.