Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/03/2015
Arhiva Zile si Nopti

Start pentru înscrierile la Transilvania Pitch Stop, ediția a doua

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Start pentru înscrierile la Transilvania Pitch Stop, ediția a doua Share Start pentru înscrierile la Transilvania Pitch Stop, ediția a doua


Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 31 mai – 6 iunie 2015, cea de-a doua ediție a proiectului Transilvania Pitch Stop (TPS). Dedicat profesioniștilor din industria de film din România și din Republica Moldova, TPS are scopul de a descoperi și de a sprijini o selecție puternică de proiecte de lungmetraj, de a oferi training și o platformă de prezentare și networking realizatorilor. Înscrierile sunt deschise până pe 17 aprilie 2015.

 

TPS le oferă participanților șansa de a face parte dintr-un atelier personalizat de dezvoltare de scenariu, pe proiectul cu care au aplicat, și de pregătire în vederea susținerii lui în cadrul unui eveniment public, în prezența unor potențiali parteneri internaționali. Aplicațiile TPS sunt deschise tuturor regizorilor aflați la primul sau al doilea lungmetraj, care au un proiect de lungmetraj de ficțiune, în faza de dezvoltare. Este recomandată, dar nu obligatorie, prezența unui producător atașat proiectului.

 

Din totalul aplicațiilor vor fi selecționate cinci, regizorul și producătorul (în cazul în care există) urmând să fie invitați la Cluj-Napoca, la atelierele special concepute pe durata Transilvania Pitch Stop, în cadrul TIFF. Se vor forma grupuri de lucru – echipa proiectului și trainerii. Accentul activității în grup va fi pus pe modalitatea de prezentare a proiectului în cadrul evenimentului public, pitch-ul, dar și pe consultanța la nivel de scenariu și structură dramaturgică din partea trainerilor și experților implicați. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe interacțiunea dintre grupuri și familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajându-se schimbul de opinii.

 

Prezenți deja de la prima ediție, cei doi traineri invitați să lucreze cu participanții sunt Konstantinos Kontovrakis (producător de film) și Christian Routh (consultant de scenarii).

Cele cinci proiecte vor fi urmărite îndeaproape de reprezentanți ai industriei de film autohtone și internaționale, prezenți la TIFF 2015, care vor lua parte la sesiunea de pitch și vor avea întâlniri individuale cu realizatorii. Juriul TPS, format din experți, va premia cele mai bune proiecte.

 

Cele două proiecte câștigătoare ale primei ediții TPS au fost Tatăl mută munţii (scenariu și regie Daniel Sandu) și Mariţa (scenariu și regie Cristi Iftime), un proiect produs de HiFilm Productions, care a obținut finanțare pentru debut la concursul Centrului Național al Cinematografiei, în toamna anului trecut. De asemenea, Marița este unul dintre proiectele dezvoltate în cadrul workshop-ului european de dezvoltare de scenarii ScripTeast 2014-2015. În urma parteneriatului dintre TIFF și Festivalul de la Locarno, cele două proiecte premiate au participat și la sesiuni organizate de matchmaking cu profesioniști din industrie, în cadrul Locarno Industry Days.

 

Toți cei interesați să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 17 aprilie 2015. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2015.

Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail tps@tiff.ro.

 

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie 2015) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută