Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/03/2015
Arhiva Zile si Nopti

Prețul dolarului afectează prețurile biletelor la concerte

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Prețul dolarului afectează prețurile biletelor la concerte Share Prețul dolarului afectează prețurile biletelor la concerte


Creșterea galopantă a dolarului în raport cu leul are efecte negative inclusiv asupra pieței de evenimente din România, prețul biletelor pentru concerte precum Roxette sau Korn putând fi mărit în perioadă următoare. Majorarea prețurilor nu va fi aplicată imediat, organizatorii oferind șansa celor interesați de concerte să beneficieze de prețuri reduse pentru încă o scurtă perioadă de timp.

Noile tendințe de apreciere a dolarului afectează și organizatorii de evenimente de România, care se văd nevoiți să opereze modificări la nivelul prețului biletelor pentru a păstra bugetele evenimentelor în parametrii inițiali. „Unele costuri de producție și onorariile artiștilor sunt strict dependențe de evoluția dolarului, astfel că schimbările din ultima perioadă ne forțează să mărim și prețul biletelor. Din păcate, această majorare nu este o opțiune a organizatorului, ci a devenit o necesitate, pentru a putea contracara efectele negative pe care aceste modificări în plan economic le au asupra pieței de evenimente în general. Prețurile biletelor sunt concepute de așa manieră încât să poată susține cheltuielile generate de organizarea unui eveniment. Ori dacă acestea din urmă cresc într-un ritm atât de alert, fără să le putem controla, suntem nevoiți să aplicăm măsuri care să compenseze această dezechilibrare a bugetului.” declară Laura Coroianu, Director General Emagic.

Compania Emagic, unul dintre principalii jucători de pe piața de evenimente din România, este prima care anunță majorări ale prețurilor de bilete. Așadar, biletele pentru concertul Roxette ce va avea loc pe 17 mai, la Arenele Romane din București, și cele pentru concertul Korn (3 august, Arenele Romane) își vor păstra actuala valoare până pe data de 26 martie, apoi acestea vor crește cu aproximativ 5-10%, mai multe informații urmând a fi făcute publice în curând. Cei care vor să beneficieze de prețurile anunțate inițial mai au la dispoziție câteva zile în care își pot achiziționa biletele din rețeaua magazinelor Diverta dar și online, de pe www.myticket.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută