Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/03/2015
Arhiva Zile si Nopti

Supa de fenicul

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Supa de fenicul Share Supa de fenicul


Supa de fenicul este un cocktail de energie, care se poate încadra într-un regim vegetarian sau de post, dacă renunțăm la smântână, fiind la fel de gustoasă.

Feniculul este o legumă minune, care este folosită de mii de ani în culturile cu o bogată tradiție culinară, precum cele  din Orient și din Peninsula Iberică.

Ingrediente pentru supa de fenicul:

  1. 2 linguri de ulei de măsline
  2. 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1 rădăcină de păstârnac, 1/2 de țelină
  3. 2-3 rădăcini de fenicul tăiate sferturi
  4. 2 căței de usturoi
  5. 2 linguri de miez de nuci sau alune de pădure
  6. 2 linguri de smântână – opțional
  7. șofran, sare, piper alb – după gust sau opțional (de evitat dacă servești supa unui copil sub 1 an)

Cum prepari supa de fenicul:

Spală și curăță legumele. Pune la fiert ceapa, ardeiul gras, morcovii, rădăcina de păstârnac, țelina. Când sunt aproape fierte, scoate-le din supa de legume și adaugă la fiert feniculul, usturoiul și lasă la foc mic până ce feniculul este moale. Folosește un blender pentru a face supa cremă, adaugă șofran, sare și piper alb – după gust.

Pune în castron, adaugă alune sau nuci și smântână și mărar verde. Poftă bună!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută