Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/03/2015
Arhiva Zile si Nopti

CENUȘĂREASA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii CENUȘĂREASA Share CENUȘĂREASA


POVESTEA CLASICĂ DISNEY SE ÎNTOARCE PE ECRANELE DIN
CINEMA!

După ce anul trecut pe ecranele din cinematografe se lansa
Maleficent, reinventarea Frumoasei din Pădurea adormită din punctul de vedere al personajului rău, iată că Disney vine acum cu Cenușăreasa, dar într-o variantă mult mai apropiată de clasica poveste.

Cinderella porneşte de la versiunea animată realizată de Disney în 1950, cu mici modificări. Când tatăl ei moare, frumoasa Ella are
parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege.

Transformată în slujnică şi cu numele schimbat în Cenuşăreasa, fata ar putea uşor să-şi piardă speranţa, dar ţine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, „fii bună şi ai curaj”.

Viaţa Cenuşăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeş, despre care habar nu are că este chiar prinţul regatului. Oare îl va mai întâlni? Pentru a adapta povestea la publicul modern s-a pus accentul pe ideea de bunătate și compasiune.

Personajele sunt mai complexe și mai realiste decât cele dintr-un basm. Principala diferenţă pe care o face filmul lui Branagh faţă de povestea clasică este adăugarea unei scene cu mama eroinei.

Aceasta îi spune: Vreau să-ţi spun un secret care te va călăuzi prin toate încercările vieţii: fii curajoasă și blândă. Aceste cuvinte îi dau
Cenușăresei forţa de a trece peste toate obstacolele din drumul ei. În varianta animată, mama moare în prima secvenţă, neavând nicio moștenire sau îmbărbătare de oferit.

CINDERELLA
Regie: Kenneth Branagh
Cu: Cate Blanchett,
Richard Madden, Lily
James
Aventuri, drama.
Durata: 105 minute

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută