Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/02/2015
Arhiva Zile si Nopti

Judo în școlile din Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Judo în școlile din Sibiu Share Judo în școlile din Sibiu


Modulul educațional cuprinde câte două lecții săptămânale timp de șase săptămâni, programul vizând aproximativ 1.500 de copii, care, după acest modul de inițiere, vor fi îndrumați pentru aprofundare să continue practicarea judo-ului la secțiile cluburilor de judo din orașele respective. Școlile incluse în program urmează a fi definitivate și anunțate ulterior.              

Federația Română de Judo (FRJ) a demarat un proiect la nivel național prin care caută cei mai potriviți profesori de judo pentru desfășurarea programului ”Judo în școli”. Proiectul face parte dintr-un program educativ inițiat de Federația Internațională de Judo (IJF), denumit generic ”Judo for Children” (judo pentru copii). Prin intermediul acestor programe se dorește intrarea în contact a cât mai multor copii cu judo, întrucât este sportul cu cele mai importante valențe educaționale dintre sporturile olimpice. Astfel, se pune accent pe dobândirea valorilor morale esențiale, și anume respect, prietenie, formarea și dezvoltarea spiritului de luptă și de fair play, precizează comunicatul. Școli din 10 orașe importante ale României, București, Pitești, Ploiești, Craiova, Focșani, Constanța, Iași, Baia Mare, Arad și Sibiu, își vor deschide porțile sălilor de sport, unde vor fi așezate tatami-urile primite de la forul mondial, iar copiii de la clasele 0 până la clasele a IV-a vor fi inițiați în tainele judo-ului, fiecare beneficiind din partea IJF de un judogi (costumația specifică). În România, acest program va fi derulat prin parteneriat cu IJF, Ministerul Educației și Cercetării, precum și cu Ministerul Tineretului și Sportului, fiind dedicat elevilor din clasele primare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută