Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/02/2015
Arhiva Zile si Nopti

Primele trupe anunțate oficial la ARTmania 2015

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Primele trupe anunțate oficial la ARTmania 2015 Share Primele trupe anunțate oficial la ARTmania 2015


Apocalytica live în premieră pe scena ARTmania sâmbătă, 1 august 2015, concertează în poziția de headliner. Încă de la preluările epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” și “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, ei și-au demonstrat talentul de reorchestrare lăsând profunzimea pieselor intactă și au creat un nou sound de negăsit în istoria muzicală metal.”            

Într-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanșe de idei reciclate, puține trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele.Finlandezii continuă să demonstreze că muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le folosești, ci cu atitudinea. Al optulea album va fi lansat în primăvara acestui an și va fi parte din concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinație armonică de violoncel și tobe, cu ritm alert și modificări de tempo, un crescendo care îți dă fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricând, muzica clasică este alternată cu fragmente de heavy-metal, pentru o experiență acustică de neegalat.Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sărbători alături de publicul ARTmania zece ani de experiențe și concerte de neuitat. “Distant Sattelite”, cel mai recent album, este apogeul creației Anathema în plan muzical. Conține aproape toate elementele imaginabile trăite prin muzica Anathema – frumusețe, intensitate, dramă, liniște, speranță, și o dimensiune extra-muzicală despre care am tot primit indicii pe parcursul evoluției trupei, pentru prima dată atât de clară. Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul în care Sibiul era Capitală Culturală Europeană și festivalul se afla la cea de-a doua ediție.Clan of Xymox se numără printre primii adepți ai darkwave-ului. Muzica lor reprezintă o îmbinare de synthpop, darkwave și gothic rock. Trupa a trecut prin multe schimbări muzicale de-a lungul celor trei decenii de existență, bucurându-se de o popularitate crescută în anii ‘80, cu single-uri în Billboard Charts.

Festivalul va avea loc în weekend-ul 31 iulie – 1 august, într-o locație nouă ”ce urmează a fi comunicată în perioada imediat următoare”, au transmis organizatorii.   

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută