Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2014
Arhiva Zile si Nopti

IONA de Marin Sorescu@Salina Turda

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii IONA de Marin Sorescu@Salina Turda Share IONA de Marin Sorescu@Salina Turda


“… l-am vazut pe Iona. Cine are ”un fir de suflet” n-are cum să nu rezoneze cu textul și cu interpretarea actorului Vidamski Florin. Salina Turda, spațiul cel mai potrivit posibil. Iona și dublul său lăuntric, un solilocviu susținut de ecoul creat în mod natural. N-am perceput nici o clipă un spațiu apăsător, angoasant, amenințător, ci dimpotrivă, unul ideal, eliberator. Cu un final imprevizibil, fără gestul extrem, de contopire cu Ființa Universală prin spintecarea abdomenului. Rămâi cu impresia că după străbaterea traseului inițiatic, comun, până la urmă, se lasă, și el, ca noi toți, în puterea destinului. Am rezonat, am respirat (”vreau să respir puțin și cu podul palmei”), am lăcrimat (”sunt ochii mei aceia care mă privesc”?). ”Dac-ar ști omul unde se află în fiecare clipă”….aseară am știut. Precum Iona, parcă așteptai să treacă Dumnezeu… pe apă… (”aș vrea să treacă Dumnezeu pe aici…”).
Spectacolul regizat de Mihaela Panainte, cu Florin Vidamski, îl puteți urmări și voi, în 22 respectiv 23 noiembrie la Salina Turda. Preț bilet: 40 de lei/20 lei, cu reducere pentru studenți. Organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor autocare gratuite, care vor pleca la orele 17.00 de la Teatrul Național – intrarea actorilor. Costul transportului este de 14 RON (dus-întors).

22 – 23 noiembrie
Salina Turda
Intrarea Salina Durgău – Aleea Durgău 7
18.00
Biletele se pot rezerva la nr. de telefon 0364-260.940 sau pe biletmaster.ro.
O producție Teatrul Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută