Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/11/2014
Arhiva Zile si Nopti

Cinema- Edu prezintă Alfabet : filmul care priveste cu un ochi critic sistemul de invatamant

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cinema- Edu  prezintă Alfabet : filmul care priveste cu un ochi critic sistemul de invatamant Share Cinema- Edu  prezintă Alfabet : filmul care priveste cu un ochi critic sistemul de invatamant


Săli de clase enorme, table impunătoare, elevi obosiți, examene riguroase și monitorizate, profesori care sunt acolo doar pentru salariu. A devenit oare educația un proces mecanic? Prin **documentarul Alfabet**, regizorul Erwin Wagenhofer ridcă o serie de întrebări grele despre sistemul educațional standardizat : ” 98% dintre copii se nasc cu un potențial intelectual extrem de ridicat. După școală, doar 2% și-l mai păstrează.”

**Cinema-Edu vă prezintă acest fabulos documentar despre educație, miercuri, 5 noiembrie de la 17:00 la Noul Cinematograf Al Regizorului Român**. Spectatorii vor avea parte de o prezentare și o discuție cu criticul de film Ileana Bîrsan.
Trăim vremuri marcate de schimbări radicale, crize și dezorientare. Sistemul financiar, energia, schimbările climatice, toate problemele din aceste domenii au un lucru în comun: toate au fost create de oameni, mulți dintre ei educați la cele mai bune universități și instituții din lume.

" "

Este haosul acesta un efect secundar al educației lor sau al atitudinii de bază și al abordării? Principala problemă poate fi structura creierul nostru, și, prin urmare, structura gândirii noastre depășite? Nu vom avea niciodată curajul și inspirația necesară să rezolvăm problemele de mâine aplicând soluțiile de ieri! Nu e nicăieri în altă parte mai evident acest lucru decât în sistemul nostru de învățământ, unde cele mai mari oportunități și talente sunt eradicate prin metode improprii și standardizare forțată.

În viitor, educația trebuie să renunțe la expunerea sistematică folosită în trecut și să încerce să formeze studenții bazându-se pe diversitate și varietate. Cine va începe acest proces dacă noi n-o facem? Copiii ar trebui încurajați să viseze, să își dezvolte abilitățile creative, în timp ce sunt stimulați pozitiv.

Alfabet este un documentar care trage un semnal de alarmă asupra disfuncționalității sistemului de învățământ modern și este unul din filmele pe care trebuie să îl bifezi ca și văzut.

Te așteptăm miercuri, de la ora 17 :00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român!

**Pentru elevi, intrarea la film este 7 lei**.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută