Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Cine Grand Titan și AnimationMagazine vă invită la Zilele Animației

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cine Grand Titan și AnimationMagazine vă invită la Zilele Animației Share Cine Grand Titan și AnimationMagazine vă invită la Zilele Animației


**De Ziua Internațională a Animației, Cine Grand și AnimationMagazine.eu organizează Zilele Animației. Evenimentul va avea loc în perioada 1-2 noiembrie, la cinematograful Cine Grand din Centrul Comercial Auchan Titan iar accesul publicului este gratuit**.

În cadrul **Zilelor Animației**, copiii sunt invitați să participe la ateliere de desen și la vizionări de animații, în timp ce adulții pot lua parte la o serie de workshop-uri susținute de regizori, prezentatori sau critici de film de renume în cinematografia românească. Personalități precum **Victor Antonescu, regizorul primului lungmetraj de animație românesc, Călin Cazan, regizorul primului lungmetraj science fiction de animație românesc sau Dan Chisovsky, profesor de animație la Liceul de Arte Plastice „N.Tonitza”** din București vor veni la **Cine Grand** pentru a dezbate alături de cei prezenți subiecte pe tema animației din România.

" "

**Prin organizarea Zilelor Animației, Cine Grand și AnimationMagazine.eu doresc să marcheze împlinirea a 122 de ani de la difuzarea publică a primului film de animație, care a avut loc pe 28 octombrie 1892, în Paris**.

În contextul actual, filmele de animație sunt cele mai profitabile investiții în industria cinematografică la nivel mondial (conform unui studiu realizat de SNL Kagan). România face pași importanți în acest domeniu, impunându-se în ultimii ani cu multe scurtmetraje de animație.

—————————
**Despre Cine Grand**

Cine Grand este parte a lanțului internațional Cine Grand Network, rețea fondată de un grup de profesioniști cu zeci de ani experiență în domeniile administrației și proiecției cinematografice. Pe lângă locațiile recent deschise în România și Bulgaria, compania are cinematografe și în China, India sau Statele Unite. Totodată, compania este în curs de a-şi consolida prezenţa pe pieţele din India, Bulgaria, România, China, America de Sud şi America de Nord.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută