Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Sibiul să pregătește să devină ”regiune gastronomică europeană”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sibiul să pregătește să devină ”regiune gastronomică europeană” Share Sibiul să pregătește să devină ”regiune gastronomică europeană”


După estimările autorităților locale Sibiu lar putea deveni **Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019**. ”*Sibiul va organiza evenimente care vor implica în alcătuirea programului tot ceea ce înseamnă cultură gastronomică, producţia locală de hrană şi hrană bio, tradiţii, domeniul agriculturii din regiunea Centru, promovând toate aceste domenii prin intermediul unor festivaluri, seminarii, congrese şi târguri. O componentă foarte importantă este promovarea corespunzătoare a produselor gastronomice locale şi transformarea lor într-un brand local*”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Sibiu.

Sibiu este fondator al Institutului amintit alături de ”**Brabantul de Nord, regiunea Minho, regiunea Provence Alpes Côtes d’Azur, Regiunea centrală a Danemarcei – Aarhus, regiunea Lombardia, regiunea Riga, regiunea Istria, regiunea Catalonia şi regiunea Malta**.

" "

Institutul este condus de profesorul Greg Richards, profesor la Universitatea din Tilburg, Olanda, care ocupă poziţia de preşedinte al acestui organism”. Potrivit autorităților locale, după modelul asociației care în 2007 a gestionat proiectul anului cultural, acum va fi înființată Asociația Sibiu Regiune Gastronomică. Rolul acesteia este de a identifica surse de finanțare și de organiza evenimente specifice.

”*Regiunile şi entităţile implicate vor fi sprijinite să devină mai vizibile, să îşi promoveze valorile culturale şi turistice. În ceea ce priveşte finanţarea proiectelor locale, regiunile vor trebui să găsească finanţare fie pe plan local, fie să acceseze fonduri structurale disponibile în sesiunea de finanţare 2014-2020”, se arată în comunicatul amintit. “Am constatat că există şi deschidere, şi interes pentru a adăuga această latură la intenţiile noastre de a construi o imagine turistică a oraşului, un aspect aproape de la sine înţeles, deşi mai rar exploatat. Dacă reuşim să devenim vizibili şi în acest domeniu, sunt convins că va fi o deschidere foarte bună pentru turismul sibian*”, primarul Klaus Johannis

Înființat în cursul acestui an, Institutul cofondat de Sibiu va organiza miercuri, la Bruxelles, o expoziţie tematică, în cadrul căreia o serie de vorbitori vor încerca să convingă autoritățile europene de importanța titlului nou înființat. Acesta va fi acordat, pentru prima dată, în 2016, criteriile de selecție a Regiunilor Gastronomice Europene urmând a fi făcute publice în luna ianuarie a lui 2015. În fiecare an, titlul va fi acordat mai multor regiuni (două sau trei), cu scopul de a încuraja colaborarea dintre diferite zone ale Europei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută