Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Național de Teatru Independent – ediția a 2-a

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Național de Teatru Independent – ediția a 2-a Share Festivalul Național de Teatru Independent – ediția a 2-a


Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.

**Festivalul Național de Teatru Independent – ediția a 2-a (FNTi2)**, organizat de Fundația Godot, își propune să aducă în prim plan spectacolele de calitate din zona independentă, subliniind necesitatea existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. **Programul FNTi2 va reuni producții din București, Sibiu, Iași, Cluj, Craiova și Târgu-Mureș, care vor putea fi urmărite în spațiile partenere din capitală: Teatrul Luni de la Green Hours, Unteatru, Teatrul de Artă Bucureşti, Teatrul ARCA, In Culise Teatru Pub, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul de Sufragerie, Teatrul Mignon și Teatrul Coquette**.

Ediția de anul acesta are un caracter aparte, necompetițional, propunându-și să fie în primul rând o sărbătoare a teatrului tânăr. Dictincțiile acordate de către juriul festivalului, format din **Coca Bloos, Ana-Maria Nistor, Ioana Moldovan, Cristian Theodor Popescu şi Pompilius Onofrei**, vor avea ca scop principal susținerea în plan profesional a tinerilor artiști și dezvoltarea viitoarelor proiecte ale acestora.

În afara programului de spectacole, **FNTi2 va organiza trei workshop-uri dedicate artiștilor participanți** (și nu numai): **Meisner Industry Workshop** susținut de invitatul special **Eugene Buica, Casting Toolkit cu Florentina Bratfanof și The 24 Hour Play**, un atelier-eveniment unic în România.

**Programul va fi completat de conferințele FNTi2**, care vor avea ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă teatrul independent românesc – de la surse de finanțare la promovarea producției – și a soluțiilor posibile. Aceste evenimente vor fi subsumate scopului FNTi2 de a crea un mediu de comunicare între artiștii independenți din întreaga țară.

**Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național**

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută