Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Expoziţia Salvador Dali – Visele bizare ale lui Pantagruel

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziţia Salvador Dali – Visele bizare ale lui Pantagruel Share Expoziţia Salvador Dali – Visele bizare ale lui Pantagruel


Parte din programul dedicat artelor grafice, care se adaugă expozițiilor Stampa franceză şi Tribuna Graphic în această toamnă, expoziția Salvador Dali – Visele bizare ale lui Pantagruel deschisă la Muzeul de Artă Cluj, oferă clujenilor iubitori de cultură privilegiul întâlnirii pentru prima dată la în orașul nostru cu opera celebrului Salvador Dali (1904 – 1989), ilustrată de 22 de litografii semnate de artist, semnificative atât pentru universul său suprarealist cât şi pentru particularitățile specifice ale acestei tehnici de imprimare. Figură emblematică a unuia dintre cele mai spectaculoase curente de avangardă, suprarealismul, Salvador Dali a realizat în anul 1973 o serie de litografii inspirate de volumul editat în anul 1565 de Richard Breton care conţinea 120 de gravuri în lemn cu titlul Visele bizare ale lui Pantagruel. În realizarea acestei suite de desene/litografii se poate observa caracterul grotesc al gravurilor, respectiv elementele fantastice ce par desprinse din lumea lui Bruegel sau Bosch şi ambianţa onirică, element tipic al universului suprarealist al lui Dali. Expoziţia Salvador Dali – Visele bizare ale lui Pantagruel poate fi vizitată de miercuri până duminică la Muzeul de Artă Cluj, fiind deschisă publicului până pe 23 noiembrie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută