Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Ateliere de creație la Teatrul Gong

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ateliere de creație la Teatrul Gong Share Ateliere de creație la Teatrul Gong


**TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET „GONG” SIBIU ORGANIZEAZĂ PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII OCTOMBRIE O SERIE DE ATELIERE HAND-MADE PENTRU COPII**.

Atelierele de creație organizate de Teatrul Gong vor avea loc în cadrul programului „**Atelierul de sâmbătă**” și sunt coordonate de scenograful Aurelia Călinescu. Concret „**Atelierul de sâmbătă” de la Teatrul Gong din Sibiu** își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii.

Atelierele vor avea loc săptămânal și deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos. **Activitățile din cadrul proiectului constau în exerciții de improvizație, construirea de măști, păpuși și marionete, face-painting, desene și exerciții de storytelling (inventat și spus povești)**.

„*Atelierele lunii octombrie sunt organizate în două serii paralele a câte patru module fiecare. Fiecare atelier are o durată aproximativă de o oră și 30 de minute și constă în confecționarea de măști, decoruri și accesorii pentru Halloween. Aceste ateliere sunt adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, iar pentru fiecare serie se pot înscrie maxim șase copii*.

**Atelierele vor avea loc în fiecare sâmbătă. Vineri, 31 octombrie, la finalul atelierelor, copiii vor participa la o paradă a măștilor alături de actorii invitați ai Teatrului GONG din Sibiu**. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor, iar părinții primesc informații despre evoluția copilului și nivelul lui de implicare”, spun organizatorii.

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00. **Prețul unui bilet la toate cele patru ateliere este de 28 de lei și include materialele necesare**. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. „Aceste ateliere sunt un proiect pilot și vor fi implementate cu regularitate începând cu anul viitor. O nouă serie de ateliere va mai fi programată în luna decembrie când pregătim sesiuni dedicate sărbătorilor de iarnă”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

Aurelia Călinescu este scenograful oficial al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu. A absolvit Universitatea de Artă „Nicolae Grigorescu” din București, secția pictură, în 1985, la clasa maestrului Vasile Grigore. De mai bine de 11 ani lucrează în teatru, unde s-a specializat în construcția păpușilor. “Atât eu, Au-Rilă, cât şi simpaticul meu prieten Iepuraşul Rilă, vă vom ajuta de-a lungul a patru întâlniri cum să vă gătiţi în fantome, vampiri, piraţi şi vrăjitoare, folosind cele mai simple şi uşoare materiale şi ustensile de lucru”, a declarat Aurelia Călinescu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.