Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

DESPRE DISTRIBUȚIA FILMULUI ANNABELLE

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii DESPRE DISTRIBUȚIA FILMULUI ANNABELLE Share DESPRE DISTRIBUȚIA FILMULUI ANNABELLE


**ANNABELLE WALLIS ( Mia Form )** este o actriţă britanică al cărei CV cuprinde atât cinematografia cât şi televiziunea.
Wallis filmează în prezent pentru comedia lui Louis Letterier „Grimsby”, unde joacă alături de Isla Fisher, Ian McShane, Penélope Cruz, Sasha Baron Cohen şi Mark Strong, programat să apară în cinematografe în vara anului 2015.
La televizor, aţi văzut-o la începutul anului acesta în rolul Muriel Wright, femeia care l-a inspirat pe Ian Fleming să creeze fata Bond, în serialul de patru episoade „Fleming”, pentru Sky Atlantic, regizat de Mat Whitecross, unde joacă alături de actorii Dominic Cooper, Samuel West şi Lara Pulver.

Anul trecut a apărut la BBC în „Peaky Blinders”, epopeea în şase episoade despre gangsteri, locul doi ca popularitate şi aclamată de critici. Wallis revine pentru al doilea sezon în rolul Grace Burgess, alături de actorii Cillian Murphy, Helen McCrory, Sam Neill, Tom Hardy şi Charlotte Riley. Serialul e programat să se difuzeze în SUA anul acesta. Celelalte apariţii TV includ rolul Jane Seymour în serialul „Dinastia Tudorilor” de la Showtime, alături de Jonathan Rhys-Myers şi Henry Cavill şi apariţia în „Pan Am”, în care apare alături de Christina Ricci şi Margot Robbie.

Printre filmele anterioare se mai numără şi **„W.E.” al Madonnei**, din distribuţie făcând parte James D’Arcy, Andrea Riseborough şi Laurence Fox, dar şi „**X-Men: Cei dintâi**”, produs de Matthew Vaughan, în care îi revedem pe James McAvoy şi Hugh Jackman.

**WARD HORTON ( John Form )** a jucat anul trecut în „Lupul de pe Wall Street” alături de Leonardo di Caprio. De curând a terminat filmările pentru filmele independente „**Alto” şi „Marcy**”.

Printre celelalte filme independente se numără „**Campioanele”, „Veronika se hotărăşte să moară”, „Urăsc Ziua Îndrăgostiţilor**”, alături de actorii Nia Vardalos şi John Corbett, „**Falling for Grace” şi „Dress Rehearsal**”.

Pe micul ecran, Horton a apărut în următoarele seriale: „**Pacienţi de lux”, „Hoţul fermecător”, „Autopsia crimei”, „Mercy”, „CSI: Miami”, „Lege şi ordine”, „Fringe”, „Gossip Girl”, „Ziua cea mai lungă”, „Glorie şi speranţă”, „Lege şi ordine: Brigada specială“, „One Life to Live“, „Destine secrete” şi „Guiding Light**“.

Horton s-a implicat şi în teatru, jucând în producţii ca „În măşti scandaloase şi austere“ la Teatrul Bleeker Street, Proiectul Cultura; „Autobiografia lui Dumnezeu”, la Teatrul Sol din New York; „Supper’s Ready” la Producer’s Club, New York; „Bash: Latter-day Plays” la Raleigh Ensemble Players, Carolina de Nord; „Equus” la Teatrul din Parc, Carolina de Nord; „Dancing with Dani” la Teatrul Burning Coal, Carolina de Nord şi „Lost in Yonkers” la Universitatea Wake Forest, Carolina de Nord.
Născut in Morristown, New Jersey, Horton se mută cu familia în Carolina de Nord, iar apoi decide să se mute la New York pentru a studia actoria. În prezent, locuieşte în Connecticut.

**TONY AMENDOLA ( Părintele Perez )** a apărut în multe filme. Printre acestea se numără producţia lui Ted Demme „**Visul alb**”, alături de Johnny Depp, „**Masca lui Zorro**”, produs de Martin Campbell, unde joacă alături de Anthony Hopkins şi Antonio Banderas, şi producţia lui John Sayles, „**Lone Star**”, alături de Chris Cooper.

La televizor, Amendola joacă în prezent rolul clasicului Geppeto în producţia ABC „**A fost o dată ca niciodată**”, dar şi rolul Edouard Kagame în „**Continuum**”. Apariţiile televizate includ şi roluri episodice în „**CSI: New York”, „Dexter”, „Stargate SG1” şi „Cabinet de avocatură”**.

Amendola şi-a petrecut primii 12 ani din viaţa profesională în teatru, apărând în producţia de mare succes „Filomena” şi în roluri principale pe scenele teatrelor regionale de top din America, printre care Mark Taper Forum, Teatrul Conservator American, Festivalul de Teatru Williamstone, La Jolla Playhouse şi Old Globe. Printre apariţiile sale scenice se numără „Cyrano”, „Iago”, „Unchiul Vania” şi „În burta bestiei”, unde joacă rolul lui Jack Henri Abbot. De curând, a fost văzut la Disney Concert Hall la premiera „Rite of Spring”, produs de Igor Stravinsky.
În prezent dublează vocea lui Khadgar în „World of Warcraft”, ce urmează a fi lansat în această toamnă.

**ALFRE WOODARD ( Evelyn )** este o actriţă premiată, cu o carieră ilustră cuprinzând atât cinematografia cât şi televiziunea. În prezent joacă rolul preşedintei Constance Payton în serialul NBC „**State of Affairs**”. De curând a încheiat filmările pentru filmele independente „**Mississippi Grind**”, în care joacă alături de Ryan Reynolds, şi „**Knucklehead**”.

Pentru prestaţia ei din „**Cross Creek**”, produs de Martin Ritt, a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriţă in rol secundar”. Printre apariţiile ei mai recente se numără şi „12 ani de sclavie” al lui Steve McQueen, în rolul stăpânei Harriet Shaw, „The Family that Preys”, în regia lui Tyler Perry, „Dragoste şi baschet” produs de Gina Prince-Bythewood, „În deltă” de Maya Angelou, „Crooklyn” de Spike Lee, „Grand Canyon” de Lawrence Kasdan şi „Passion Fish” produs de John Sayles, rol pentru care a fost nominalizată la Premiul Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă”.

În televiziune, a primit o nominalizare la Premiul Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă” în „Inima de aur” şi a câştigat Premiul Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriţă” în mult aclamatul film al HBO „Miss Evers’ Boys”, rol care i-a adus un Premiu Emmy pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie”. A mai fost nominalizată pentru acelaşi premiu pentru „Lecţia de pian”, „Curaj de mamă: Povestea lui Mary Thomas” şi „Cauze misterioase”.

Primul ei premiu câştigat pentru „Cea mai bună actriţă în rol principal” a fost în „Hill Street Blues” şi a mai fost nominalizată pentru aceeaşi categorie şi în „Călătoriile lui Gulliver”, „Ape adânci”, „Neveste disperate”, „Portretul lui Hollis Woods” şi „Magnolii de oţel”.

A primit un Premiu Emmy pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol episodic” pentru rolurile din „L.A. Law” şi „Cabinet de avocatură” şi a fost nominalizată pentru aceeaşi categorie pentru „St. Elsewhere”, „Brigada omucideri” şi mai recent pentru “True Blood”.

De asemenea, Woodard a fost onorată cu mai multe premii Screen Actors Guild (SAG) pentru „Cea mai bună actriţă”: producţia HBO „Miss Evers’ Boys”, producţia Hallmark „Lecţia de pian” şi, mai recent, producţia Lifetime „Magnolii de oţel”. A câştigat un premiu SAG pentru „Cea mai bună distribuţie”, împreună cu ceilalţi actori din „Neveste disperate” şi a fost nominalizată pentru aceeaşi categorie pentru „Cum să faci o cuvertură americană” şi, mai recent, „12 ani de sclavie”.
În plus, audiobook-ul „Poveştile africane preferate ale lui Nelson Mandela”, prezentat de Matt Damon, Don Cheadle, Helen Mirren, Alan Rickman şi Samuel L. Jackson, produs şi regizat de ea, a câştigat în 2010 Premiul „Audiobook-ul anului” şi a primit o nominalizare la Premiile Grammy pentru „Cel mai bun album pentru copii”.

O militantă cu vechime, Woodard a co-fondat organizaţia „Artişti pentru o nouă Africa de Sud”. În 2009, preşedintele Obama a înscris-o în Comitetul Preşedintelui pentru Arte si Ştiinţe Umaniste. În prezent, ea mai activează şi în Comisia Naţională de Conservare a Filmului, Academia de Arte şi Film şi Comitetul Internaţional de Ştiinţă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută