Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/10/2014
Arhiva Zile si Nopti

Q.E.D. – din 10 octombrie în cinematografe

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Q.E.D. – din 10 octombrie în cinematografe Share Q.E.D. – din 10 octombrie în cinematografe


Afișul este o creație Good Hands, în colaborare cu art director-ul Alexandru Nimurad, și este inspirat de intriga filmului: un matematician decide să publice o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, fără acordul Partidului. Gestul său nu rămâne fără consecințe. Cei trei actori din rolurile centrale au partituri puternice, remarcate de presa internațională: Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr.

Trailerul „Q.E.D.” este conceput de Liviu Neagoe, de la Good Hands. Echipa a realizat trailerele și posterele a numeroase filme românești și a câștigat trofeul Best Foreign Poster, la cea de-a 15-a ediție a Annual Golden Trailer Awards.

Ambele creații păstrează linia filmului alb-negru, primul de după 1989 filmat în întregime cu peliculă specială ORWO, de către directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile. În ultimele zile, echipa de distribuție a „Q.E.D.” a lansat o campanie pe Facebook, peste 1000 de utilizatori înlocuindu-și fotografia de profil cu una alb-negru.

Un film captivant despre compromis, prietenie și trădare, apreciat de presa internațională și proiectat la Roma, New York sau Karlovy Vary, „Q.E.D.” îi aduce pe marele ecran și pe Virgil Ogășanu, Tora Vasilescu, Dorian Boguță, Marc Titieni, Paul Ipate, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunțeanu şi Mihai Călin.

Filmul este produs de Velvet Moraru, prin ICON Production, și este realizat cu sprijinul Centrul Naţional al Cinematografiei, cu contribuţia Cinema City & The Group şi cu participarea Abis Studio & HBO România.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută