Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2014
Arhiva Zile si Nopti

În căutarea unei căsătorii pariziene

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În căutarea unei căsătorii pariziene Share În căutarea unei căsătorii pariziene


Frații Gévaudan, locuitori ai orașului Loches, se hotărăsc să lase în urmă urbea natală şi să plece la Paris pentru a-şi găsi perechea. Ajunşi aici dau de o lume complet diferită de cea din care provin şi ale cărei reguli nu le cunosc. Necunoscând obiceiurile şi felul în care se relaţionează în capitală, cei trei intră în tot felul de încurcături. Confundă agenţia matrimonială cu cea de recrutare şi asta dă naştere la o serie de încurcături şi neînţelegeri. Apoi, relaţia, foarte strictă la Paris, dintre stăpân şi slugă şi diferenţele dintre capitală şi provincie duc la conflicte care par de nerezolvat. Într-un final, Saint-Galmier (interpretat de Zsolt Bogdán), doctor şi vânător de zestre, îi internează pe cei trei fraţi (interpretaţi de Áron Dimény, Csilla Albert şi András Buzási) la institutul de hidroterapie, al cărui proprietar este. În urma acestor întâmplări, fraţii Gévaudan se hotărăsc să-și ia rămas bun de la capitală. Povestea, savuroasă şi cu un ritm alert, se bazează mai ales pe comicul de situație. Din această piesă plină de culoare, pusă în scenă de Alexandru Dabija, recunoscut pentru umorul său special, a luat naștere un spectacol plin de culoare şi haz.
Sunteți așteptați, aşadar, la premiera națională a vodevilului Logodnicii din provincie de Georges Feydeau, care va avea loc sâmbătă, 4 octombrie, ora 20.00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Sala Mare. Spectacolul are supratitrare în limba română.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.