Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/08/2014
Arhiva Zile si Nopti

Oriunde ai merge în lume, îți porți povestea cu tine

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Oriunde ai merge în lume, îți porți povestea cu tine Share Oriunde ai merge în lume, îți porți povestea cu tine


Dintotdeauna am fost fascinată de oamenii care își caută fericirea. Sunt oamenii aceia care nu se mulțumesc cu tiparele oferite de cei din jur, care nu intră în nici o cutie, de dragul de a fi acceptați, care se caută și se descoperă, indiferent ce ar presupune acest lucru.

Ioana este unul dintre ei și, totodată, una dintre dovezile pe care Universul mi le-a făcut cadou: aceea că, dincolo de cât de greu poate fi drumul, a fi sincer cu tine însuți și a lucra la propria ta persoană vine la pachet cu o liniște enormă. Anul trecut, Ioana și-a luat în spate un bagaj de 7 kg cu o capacitate de 35 litri și a plecat în lume. După ce m-am obișnuit cu ideea că este posibil să trăiești timp de 8 luni cu lucruri care cântăresc, în total, 7 kilograme, am descoperit, ușor-ușor, povestea Ioanei.

Aceasta nu este o poveste despre un turist care s-a plimbat prin lume, ci despre un om care a pornit într-o călătorie către el însuși. Un om care a avut curajul de a se întreba ce i-ar plăcea să facă, de fapt, ca meserie; ceva care să aducă în viața lui mai multă pasiune și bucurie decât ceea ce practica în acel moment – avocatura de consultanță într-o firma de avocați din
București.

„Am învățat că în fiecare moment este ceva în jurul nostru pentru care putem fi recunoscători și care, dacă ne concentrăm atenția asupra lui, ne poate umple inima de bucurie.” În 8 luni, Ioana a călătorit pe 3 continente în încercarea de a descoperi cum este ea, scoasă din contextul sigur și familiar. Patru luni și le-a petrecut în Grecia, la Centrul de Meditații OSHO Afroz, acolo unde a muncit pentru a se întreține și unde a învățat să se bucure de tot ceea ce este viața în ACEL moment, fără a mai aștepta momentul „perfect” pentru a fi fericită.

Oriunde ai merge în lume, îți porți povestea cu tine „Să trăiești clipa ACUM, să fii fericit ACUM, fără să aștepți altceva, alt context, alt moment, altă viață: să fii fericit scoțând din mașina de spălat vase a patra tură de cănițe de cafea și pahare, făcând un pas sau doi de dans, pentru că asta îți umple sufletul de bucurie.”

India a întâmpinat-o cu o provocare și mai mare: aceea de a păși chiar și mai departe de bucuria clipei prezente. De a găsi locul din ea însăși de unde, asemeni unui observator profesionist, să poată vedea tot ce se întâmplă în viața ei. Să-și asculte vocea interioară care știe că, de fapt, în lume nu există probleme, ci doar moduri diferite de a privi același aspect. „Și am învățat că ne putem trăi viața din acel spațiu, cu liniște și înțelepciune și bucurie în suflet, indiferent de ce reacție exterioară avem.”

La finalul celor 8 luni de călătorie, Ioana s-a întors în Iași, orașul în care a crescut, cu încrederea că poate să facă orice își propune și cu curajul de a se accepta așa cum este. A decis să înlocuiască avocatura cu activitatea de mentorat pentru artiștii locali, văzând potențialul imens care există în ei. Ioana este fascinantă când povestește despre experiența ei; cu simplitate și cu seninătate în priviri, cu pasiune și cu multe detalii, de parcă sufletul ei s-ar întoarce acolo de fiecare dată când își rememorează călătoria.

Ascultând-o, îți dai seama că nu este imposibil și că este în regulă să-ți dorești și tu asta. Că nu are importanță câte bariere îți pun ceilalți sau îți pui tu singur, atât timp cât înveți să fii sincer cu tine și să te întrebi ce îți dorești tu, cu adevărat.

Pe Ioana o găsești și pe www.thelightjournalbyioanaiftode.wordpress.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută