Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2014
Arhiva Zile si Nopti

Când nu știi ce vrei, dorește-ți fericire!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Când nu știi ce vrei, dorește-ți fericire! Share Când nu știi ce vrei, dorește-ți fericire!


PRODANDe ceva vreme, cam din momentul în care am început să acord mai multă atenție lucrurilor care mi se tot întâmplă, îmi dau seama că mesajele și răspunsurile ajung la mine în cele mai neașteptate moduri, exact atunci când trebuie să ajungă.

De exemplu, săptămâna trecută, fix atunci când mă întrebam încotro mă îndrept, sub formă de bilețel colorat, a ajuns la mine mesajul ăsta: „De fiecare dată, atunci când nu știi ce vrei, dorește-ți fericire! Și atunci când nu știi ce să faci, fă orice! Poți începe de azi. Universul”.

Probabil cunoașteți drumul; s-ar putea să ne fi întâlnit pe el: în viața asta suntem într-o permanentă căutare a ceva mai mare, mai bun, mai mult, mai strălucitor și mai împlinitor. Ceva pe care să-l numim „fericire” și pe care să-l așezăm frumos în vitrină, mândri că am dobândit-o.

Și, în timp ce tot alergăm spre bibeloul ăsta desăvârșit, tot trecem pe lângă lucruri mai mici și mai puțin lucioase cărora nu le dăm importanță pentru că noi avem de ajuns la capătul drumului.

Și știu că ați mai auzit ideea asta de cincizeci de mii de ori, dar fericirea este pe drum, nu la destinație. Iar în lucrușoarele alea mici de care ne tot împiedicăm în marea noastră cursă s-ar putea să stea cele mai frumoase zâmbete, cele mai sincere complimente, cele mai plăcute cuvinte și câteva experiențe minunate. Și, dacă ne uităm cu atenție la ele, este foarte posibil să le dăm denumirea de „fericire”.

Așa că, data viitoare când o să mă trezesc alergând către o țintă imaginară, o să mă opresc și o să-mi doresc fericire atunci, în acel moment, și acolo, în acel loc. Și, dacă repet de suficiente ori acest exercițiu, este foarte posibil să-mi iasă.
Ce zici? Încercăm împreună?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută