Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2014
Arhiva Zile si Nopti

Cum poti sa faci economie de combustibil

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum poti sa faci economie de combustibil Share Cum poti sa faci economie de combustibil


Preturile carburantilor sunt in continua crestere si nu prea putem influenta acest lucru, insa putem sa influentam consumul de combustibil al masinii pe care o conducem si chiar si o diferenta de un litru la suta de kilometri va fi simtitoare. Cum putem reusi acest lucru? In primul rand prin stilul de condus.

Este greu sa te pronunti fata de consumul unei anumite masini pentru ca pare sa consume cu totul altfel in functie de cine e la volan. Sunt cateva secrete pe care cei care se lauda cu un consum redus al masinii le stiu. In primul rand adapteaza viteza de deplasare a masinii. Vitezele mari nu ne duc mult mai repede in destinatiile dorite, dar pot sa creasca foarte mult consumul, mai ales in aglomerarile urbane sau pe sosele aglomerate unde se abuzeaza de depasiri si franari.

Uneori, chiar si daca treci cu doar 10km/h peste o anumita limita de viteza, sa zicem cea de 130 km/h de pe autostrada, consumul poate sa creasca cu cel putin 1-2% in functie de capacitatea motorului si greutatea masinii. La drum lung masina va consuma cel mai putin la viteze de aproximativ 90 km/h. Mergand mai incet si mai putin agresiv, fara accelerari sau frane bruste, vei observa si un consum mai bun. In oras, anticiparea evenimentelor din trafic poate sa reduca considerabil consumul. Daca lasi masina sa mearga din inertie atunci cand prevezi un semafor rosu si sa incetineasca de la sine, vei faci economii importante, iar acesta este doar un exemplu.

La fel de importanta este si starea tehnica a masinii. Un lucru atat de mic precum pneurile care nu sunt umflate suficient sau conforme tipului de sosea poate creste consumul. Tot ce trebuie sa faci este sa verifici cartea masinii, sa afli care este presiunea recomandata si sa o verifici frecvent. Putini soferi stiu ca pe autostrada este recomandata o presiune putin diferita decat pe sosele nationale sau in oras, iar cand mergi cateva sute de kilometri, acest mic detaliu are influenta la pompa.

Un alt aspect important este uleiul de motor folosit. [Star Lubricants](http://www.starlubricants.ro/) , unul din cei mai mari distribuitori de [lubrifianti pentru autoturisme](http://www.starlubricants.ro/lubrifianti-autoturisme/) din Romania, recomanda Mobil 1 care, asa cum s-a observat intr-un studiu realizat in Anglia pe mai mult de 1000 de soferi, reduce in 2 din 3 cazuri si consumul de combustibil. Un motor mai eficient va consuma mult mai putin, iar un ulei de motor inovator si performant precum Mobil 1 va creste performanta motorului masinii tale.

Iar daca pana acum ai crezut ca daca nu folosesti aerul conditionat si te multumesti sa deschizi geamul vei face economie, nu prea o sa ai succes. Geamurile deschise o sa creasca nivelul de consum aproape la fel de mult precum aerul conditionat, mai ales la viteze mari, asa ca te poti bucura linistit de acest confort.

Inca un lucru pe care trebuie sa-l eviti este sa folosesti masina ca un mic depozit. Greutatea suplimentara o sa influenteze si consumul asa ca da jos din masina tot ce nu folosesti. O masina mai usoara va consuma ceva mai putin.

Acum ca stii cum poti sa reduci consumul, parca e timpul pentru o noua vacanta, nu?

Powered by [SEO monitor](http://www.pinterest.com/buntstudio/seo-monitor/)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută