Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2014
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul de Film Istoric Râşnov, ediţia a VI-a

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul de Film Istoric Râşnov, ediţia a VI-a Share Festivalul de Film Istoric Râşnov, ediţia a VI-a


Temele evenimentului din acest an sunt “**Marele Război**”, “1989, a fost sau n-a fost?” și “**Los Angeles 1984**”. Peste 40 de filme documentare și de ficțiune, dezbateri cu istorici sau martori ai evenimentelor, discuții cu actori și regizori, concerte sau prezentări de carte sunt câteva dintre activitățile pregătite pentru publicul care va vizita Cetatea Râșnov la începutul lunii august.

Prin intermediul dezbaterilor şi al proiecţiilor de film, **Festivalul de Film Istoric de la Râșnov** va analiza cauzele şi consecinţele Primului Război Mondial şi ale Căderii Cortinei de Fier în anul 1989. De asemenea, o serie de întâlniri cu sportivi de marcă ai României vor avea rolul de a îndrepta atenția asupra Olimpiadei de la Los Angeles, din 1984. Evenimentul, un boicot al URSS și al țărilor din blocul socialist, s-a concretizat în cea mai mare performanță a sportului românesc.

**În deschidere, pe 1 august, concert Byron**!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută