Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/07/2014
Arhiva Zile si Nopti

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber se instalează în centrul Craiovei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Caravana Metropolis –  Cinema în aer liber se instalează în centrul Craiovei Share Caravana Metropolis –  Cinema în aer liber se instalează în centrul Craiovei


*Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mihai Viteazu din Craiova, al șaselea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 8 – 13 iulie*.
Șase filme nou-nouțe, multi-premiate și aclamate de critici la festivaluri internationale de film în 2014 precum Berlin sau Cannes, dar și două producții în premieră națională, **vor fi proiectate de marți până duminică, de la 21:30**, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România.

**Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni**, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

În condițiile în care cinematografele în aer liber și grădinile de vară au dispărut după anul 1989, numărul cinematografelor a scăzut, iar în unele orașe nici nu există săli de cinema, Caravana Metropolis urmărește facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber și a ofertei de film, prin prezentarea unor producții premiate la importante festivaluri internaționale de film, precum **Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film**, dar care nu se bucură de o atenție deosebită în sistemul tradițional de distribuție, filme europene și producții independente care satisfac cele mai pretențioase gusturi, dar și pe cele ale necunoscătorilor.

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 și trailerele filmelor sunt disponibile pe [Caravana Metropolis](http://caravana.metropolisfilm.ro)

**INTRAREA ESTE LIBERĂ!**

**PROGRAM**

Pentru rezervări, vă stă la dispoziție site-ul [Caravana Metropolis](http://caravana.metropolisfilm.ro)
**Marţi, 08.07, de la ora 21:30**, va fi proiectat în deschidere filmul **MAREA FRUMUSEȚE/ LA GRANDE BELLEZZA** în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013). *Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți*.

**Miercuri, 09.07, ora 21:30, PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN**, r. Felix Van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriță). Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi. Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.

**Joi, 10.07, ora 21:30, DOMNIȘOARA POPULARĂ/ POPULAIRE**, r. Regis Roinsard, cu **Romain Duris**, Deborah Francois 1958. *Rose este o secretară îngrozitoate, dar o dactilografă pasionată. Chipeșul ei șef își propune să o transforme în cea mai rapidă dactilografă din lume, în această comedie savuroasă*.

**Vineri, 11.07, ora 21:30, PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS**, r. Cedric Klapisch, comedie, cu **Romain Duris, Audrey Tautou, în premieră națională!** *Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei, și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui*.

**Sâmbătă, 12.07, ora 21:30: COLIVIA AURITĂ/ LA CAGE DOREE**, r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013, **în premieră națională!** *Maria și Jose Ribeiro trăiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. O comedie despre condiția imigranților, povestită într-un mod original și amuzant*.

**Duminică, 13.07, ora 21:30, AȘA TATĂ, AȘA FIU/ LIKE FATHER, LIKE SON**, r. Kore-Eda Hirokazu, dramă, **Premiul Juriului la Cannes 2013**. *Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu*.

Un eveniment organizat de: **Asociația Culturală Metropolis**
**Asociaţia Culturală Metropolis**, înfiinţată de producătorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de **evenimente non-profit** de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci ediții de până acum peste 40 000 de persoane și **Festivalul internațional de muzică și cultură Balkanik**, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei ediții.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută