Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/05/2014
Arhiva Zile si Nopti

La Mesteceni – O şcoală de călărie construită din pasiune

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La Mesteceni – O şcoală de călărie construită din pasiune Share La Mesteceni – O şcoală de călărie construită din pasiune


**Filosofia şcolii de călărie “La Mesteceni” este de fapt foarte simplă**: Călăria, pentru cei care ajung să o practice zilnic sau măcar săptămânal, este mai mult decât un mijloc de agrement sau o modalitate de a rămâne sănătos fizic şi psihic, este un mod de viaţă.

Trebuie să cunoşti calul, să-i înţelegi teama, frica. **Calul este un animal reticent, cu un puternic instinct de supravieţuire**, nu trebuie luat prin surprindere, pentru că altfel nu-i pot fi controlate reacţiile. În fond, calul a fost un animal sălbatic care avea ca singură apărare fuga. Şi acum, la câteva ore de la naştere, mânzul se ridică în picioare, iar a doua zi aleargă. Să urci pe cal înseamnă să intri în ritmul naturii, să-i respecţi instinctele puternice, dar totodată sa-l faci să te asculte, să ştie că tu esti stăpânul.

Un oaspete frecvent al **Clubului de călărie “La Mesteceni”** este chiar doamna Sue Adams, fondatoarea şcolii de calarie englezesti din Shobdon, înrudită cu cea din Rahău.

„*Am iubit dintotdeauna caii şi pot spune că am o „înţelegere”, o relaţie cu o „înţelegere”, o relaţie cu totul specială cu ei. Călătoresc în jurul lumii pentru a arăta oamenilor că dincolo de activitatea recreativă există una terapeutică; aceste animale pot vindeca, atât fizic, cât şi emoţional. Seamănă cu înotul alături de delfini. Zona creierului uman responsabilă cu emoţiile, senzaţiile, simţurile, aşa-numitul creier limbic, intră în comunicare directă cu calul, cei doi se află pe aceeaşi frecvenţă şi gândesc la fel. Asta înseamnă că dacă petreci mai mult timp alături de cal, te redresezi emoţional, te echilibrezi, te calmezi*.”

”**Şcoala englezească de călărie a Clubului “La Mesteceni**” vă poate introduce în magica lume a călăritului şi vă poate ajuta să descoperiţi un nobil sport care a fost, până nu demult, un mod de viaţă vechi de mii de ani.”

[LA MESTECENI](HTTP://WWW.MESTECENI.RO)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută