Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/05/2014
Arhiva Zile si Nopti

6 lucruri despre VUNK Autoportrete, fun facts

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 6 lucruri despre VUNK Autoportrete, fun facts Share 6 lucruri despre VUNK Autoportrete, fun facts


“*Saptamana asta m-am trezit numai la 6 dimineata din cauza emotiilor pentru concertul de pe 10 mai. Ma trezeam si noaptea sa ma gandesc ‘Dar daca as mai folosi saxofonul inca la o piesa? Dar la care? O fi buna ordinea pieselor din concert?!’. Gandul ca lucrez cu 15 instrumentisti, ca ii vad la lucru si de cat de buni sunt in a ma ajuta sa nasc noi intrepretari ale pieselor pe care le-am scris in toti anii astia, ma face sa ii privesc de-acum ca pe 15 prieteni noi. Iar magia nici n-a inceput, inca, ea incepe sambata, la orele 19.00 si atunci voi fi cel mai fericit. Concertul asta este autoportretul oricarui artist, la cata implicare emotionala s-a produs pentru punerea lui in scena*.”, Cornel Ilie, liderul trupei VUNK

**11 dintre piese au fost reorchestrate de George Natsis cu partituri pentru cvartet de coarde**. Printre ele: *Numai la doi, Noptile trec(doar visele raman), Dau alarma, Fiecare*. Colaborarea a decurs atit de bine incit a fost nevoie de doar doua intilniri intre Cornel Ilie (liderul si compozitorul pieselor VUNK) si George Natsis. Partea de reorchestrare a durat insa mai bine de 2 luni.

2. **Concertul contine doua mari surprize, amindoua aratind evolutia si maturizarea trupei: doua dintre piesele de inceput ale trupei au capatat o noua dimensiune emotionala prin reorchestrare**.

**Prajitura cu jeleu** scrisa in 2001 pentru albumul “ 6 piese de 5 stele” intr-o versiune punk, foarte dinamica si ca un mesaj al unor tineri independent care vor sa experimenteze cit mai mult in viata, a fost reorchestrata iar versiunea care va fi prezentata doar in concertul acustic, VUNK Autoportrete, este foarte cinematografica , are un cu totul alt ritm si, desi pastreaza aceleasi versuri, perspectiva este una nostaligica si amuzant intelegatoare asupra incercarilor tineretii. Este si piesa pe care o considera “cea mai surprinzatoare transformare”.

**Fata** – o piesa care apare pe primul album al trupei “Voyeur” , lansat in 1999 si care era scrisa cu un ritm de brit rock si era cantata cu o usoara ironie (este povestea unei fete in viata careia nu se intimpla multe lucruri si I se pare ca traieste intr-un tablou)– a fost reorchestrata intr-o versiune foarte cinematografica, punindu-se accent pe versuri, iar cintecul a devenit o poveste inteleapta, plina de metafore, despre singuratatea urbana.

“Prajitura cu jeleu” si “Fata” sunt cele mai bune exemple pentru ceea ce isi propune concertul acustic VUNK AUTOPORTRETE: comprima timpul de la debut si pina in prezent, aratind o alta fatza a pieselor VUNK, valoarea lor peste timp data de sinceritatea versurilor si puterea mesajului, devenind indirect o descriere a evolutiei fiecarui membru al trupei, realizind autoportrete muzicale.

4. **Pentru acest concert pe scena se vor afla 15 muzicieni, iar spectacolul va contine 5 duete inedite, cu tineri aflati la inceput de drum in muzica (chiar daca au cariere importante in alte domenii – prezentatori tv, de exemplu) pentru ca VUNK doreste sa marcheze astfel si sentimentul pe care trupa l-a trait pe perioada repetitiilor si a reorchestrarilor acestor cintece: a fost ca o reintoarcere la origine, la esenta mesajului pieselor lor**.

5. **Pentru ca se cinta cu chitare reci, cu viori, violoncel, trompeta sau banjo, Vunk Autoportrete este productia care necesita cea mai mare desfasurare de forte in partea tehnica, in partea de captare a sunetului pentru a fi redata cit mai corect atmosfera pe care o construiesc muzicienii prin instrumente**.

Comparativ cu o productie ca “#asasishow” (care a fost considerata cea mai mare productie indoor a unei trupe din Romania) unde captarea sunetului s-a facut in 32 de canale, la Autoportrete captarea se va face in 36 de canale (doar toba va avea 11 microfoane de captare, desi segmentul de percutie este dublat cu bongos, tamburina, chimes, congas.)

6. **Costumele pentru acest concert reinterpreteaza nu doar tema concertului (autoportrete, tablouri musicale) ci si o colectie Givenchy**.

Hainele baietilor au picturi realizate manual de Cosmin Florea, cunoscut pentru colaborarile sale in designul pentru costumele de teatru cu regizori ca Radu Afrim sau Cristi Juncu. (atasat fotografia tricoului pe care il va purta Cornel Ilie)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută