Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

Muzeul din Dumbrava Sibiului se mărește

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muzeul din Dumbrava Sibiului se mărește Share Muzeul din Dumbrava Sibiului se mărește


Deși în prezent este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa, Muzeul din Dumbrava Sibiului va crește și mai mult în viitorul apropiat. Astfel, alături de cele 96 de ha pe care Muzeul Civilizației Populare ”Astra” din Sibiu le ocupă în prezent urmează a fi adăugate alte aproximativ 35 de hectare.

”Încă de la înființarea Muzeului a fost prevăzută această suprafață, de 131 de ha. Doar că, la început, nu a fost folosită chiar toată. Este nevoie de suprafețe suplimentare dacă avem în vedere că în tematica Muzeului încă mai sunt lacune, mai sunt activități neacoperite. De exemplu, nu avem nicio gospodărie de tăbăcari sau de țărani care cultivau tutunul. Odată realizată această extindere, avem în plan și deschiderea unui traseu prin pădure, pentru recreere.

Dar proiectul de extindere va fi elaborat după transferul terenului în administrare, când muzeul va deveni cel mai mare, ca suprafață, din Europa”, spune Valeriu Olaru, managerul CNM Astra. Muzeul în Aer Liber a fost deschis în 1967, la inițiativa lui Cornel Irimie. În prezent, expozițiile muzeului ocupă 42 de ha, pe care sunt amplasate mai bine de 300 de clădiri. Numărul obiectelor de patrimoniu expuse depășește 16.000.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută