Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

Filme pe care nu trebuie să le ratezi la HipTrip Travel Film Festival

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Filme pe care nu trebuie să le ratezi la HipTrip Travel Film Festival Share Filme pe care nu trebuie să le ratezi la HipTrip Travel Film Festival


**HipTrip Travel Film Festival, primul festival din România dedicat filmelor de călătorie, va avea loc între 23 şi 25 mai, la Cinema Union şi Cinema Eforie**.

În cele trei zile de eveniment vei avea parte de proiecţii de filme artistice şi documentare tematice şi vei intra în contact cu reputaţi profesionişti din domeniile de travel, cinematografie şi blogging.

Din SUA vine documentarul lui **Kevin Macdonald, Life in a Day**. Pe 24 iulie 2010, oamenilor din toată lumea li s-a cerut să-şi ia camerele de filmat şi să încerce să răspundă la trei întrebări: „Ce anume iubeşti?, Ce te înspăimântă? Ce ai în buzunar?”. Cele 85.000 de clipuri rezultate – filmate în 140 de ţări şi cu aproape 4.500 ore de material brut – au fost încărcate pe YouTube şi editate pentru a produce un film documentar care surprinde cu sinceritate şi amuzament viaţa noastră cotidiană. Documentarul poate fi urmărit sâmbătă, 24 mai, de la orele 17:00, la Cinema Eforie.

Nominalizat la Cannes în 2012, **7 Days in Havana** este un portret al Havanei zilelor noastre, văzut din perspectiva unică a şapte regizori de prestigiu, în şapte scurtmetraje. Cei şapte regizori ai acestui film omnibus sunt **Elia Suleiman (Israel), Benicio Del Toro (Puerto Rico), Gaspar Noé (Argentina), Laurent Cantet (Franţa), Pablo Trapero (Argentina), Julio Medem (Spania), Juan Carlos Tabío** (Cuba).

**Filmul va rula sâmbătă, 24 mai, de la orele 20:00, la Cinema Union**.

**The Motorcycle Diaries**, film premiat cu Oscar şi Palme d`Or, este adaptarea unui jurnal ţinut de Ernesto Che Guevara (interpretat de Gabriel Garcia Bernal) pe când avea 23 de ani. Alberto Granado (interpretat de Rodrigo de la Serna) şi Ernesto Guevara sunt doi studenţi tipici care, în căutarea amuzamentului şi a aventurii, decid să traverseze Argentina, Chile, Brazilia şi Peru pentru a-şi da rezidenţiatul într-o colonie de leproşi. Filmul spune povestea călătoriei care avea să îi deschidă noi perspective asupra vieţii celui ce a devenit Che Guevara, eroul unei epoci, şi rulează duminică, 25 mai, la Cinema Eforie, de la orele 13:00.

În **Buena Vista Social Club**, regizorul german **Win Wenders** readuce în atenție “epoca de aur” a muzicii cubaneze, urmărind un grup de muzicieni cubanezi în studioul de înregistrări, apoi în timpul unor concerte susţinute de aceştia în Statele Unite şi în Europa. Documentarul de referinţă, care a adus faima internaţională multora dintre muzicienii prezentaţi, poate fi urmărit **vineri, 23 mai, de la orele 19:00, într-o proiecţie specială la Cinema Union**.

Din programul festivalului nu lipseşte nici **Woody Allen** cu al său **To Rome with love**, o comedie caleidoscopică plasată într-unul din cele mai fermecătoare oraşe din lume.

**Duminică, 25 aprilie, orele 20:00, la Cinema Union** ai întâlnire cu Ellen Page, Penélope Cruz şi Alec Baldwin.

**HipTrip Travel Film Festival** este un proiect al Fundaţiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaţionale şi sportive, Fundaţia OVI doreşte prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze şi să susţină industria filmului de travel şi potenţialul turistic românesc.

**Sponsor principal**: Vivolis

**Parteneri**: Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Naţională de Filme, Autoritatea Naţională pentru Turism, The European Nature Trust, Hello Menthol

**Parteneri media**: România Liberă, Academia Caţavencu, Zile şi Nopţi, Radio România Cultural, Tabu, cinefan.ro, Orasul Meu, Cooperativa Urbana, Calendar evenimente, hailabord.ro.

**Blogguri oficiale ale evenimentului**: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută