Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

Laborator de scriere creativa-Naratologie pe intelesul copiilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Laborator de scriere creativa-Naratologie pe intelesul copiilor Share Laborator de scriere creativa-Naratologie pe intelesul copiilor


**Meda Popea- Arts & Events** porneste pe 10 mai 2014 un nou **laborator de scriere creativa pentru copii intitulat “Naratologie pe intelesul copiilor**”. Un atelier pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, cuprinzand sase module a cate 120 de minute si care va avea loc la **Carturesti Verona, in fiecare sambata, de la 15.00 la 17.00**, in perioada 10 mai- 14 iunie 2014.

**Meda Popea**, profesor: “*Nu subestimez capacitatea copiilor de a observa si intelege lumea inconjuratoare De aceea, le propun un curs de naratologie pe intelesul lor, pentru ca nu trebuie sa fii la facultate ca sa ii intelegi pe Todorov, Propp sau Levy-Strauss. Nu vor lipsi din acest curs primele notiuni de hermeneutica si lingvistica. Le propun copiilor un atelier de experiente narative, departe de calculator, tableta, telefon si televizor, derulat intr-un spatiu al cartilor si povestilor, savurand cate o ceasca de ceai*.”

**Despre laborator**

Laboratorul isi propune sa completeze cu naratiunea o lume excesiv vizuala si sa le ofere copiilor posibilitatea sa se exprime armonios, punand in rezonanta scrisul cu fotografia, desenele, animatia si jocurile video. Vom invata sa citim cu inteles, dar si sa scriem “cu cap” povestile noastre.

Copiii care scriu compuneri, eseuri, scrisori, tin un jurnal sau scriu povestiri, vor sti sa isi articuleze mai bine ideile, sentimentele, vor deveni mai constienti de ei insisi si de cei din jur. Vor creste frumos.

**Tematica**

Vom afla cum sa citim un text, o poveste sau o carte, sa descifram mesajele scriitorului si sa le interpretam. Vom afla despre tipuri de naratiune si narator, despre relatia dintre autor-narator-personaj si cititor, dar si despre perspectivele narative, simplu, pe intelesul tuturor. in plus, vom analiza picturi, bucati muzicale, secvente coregrafice, benzi desenate, fotografii, intr-un efort de interpretare care sa stimuleze imaginatia copiiilor si sa le ofere noi teme de gandire si de inspiratie. Primele notiuni de lingvistica si hermeneutica pe intelesul copiilor.

Vom scrie apoi povestiri individuale, alegand in cunostinta de cauza tipul de naratiune, si le vom discuta intre noi. La finalul laboratorului, vom aduna povestirile intr-o carte virtuala, pe Liternet.ro, si vom porni catre cititorii nostri.

Stam de vorba cu viitorii nostri scriitori? Vom afla pe parcursul laboratorului de scriere creativa sustinut de Meda Popea, filolog, licenta Facultatea de Litere- Bucuresti, profesor si trainer al platformei Meda Popea-Arts and Events: “Lucrez de multi ani cu copiii, stiu cate lucruri uimitoare li se intampla, simt si traiesc si imi doresc sa stie sa le exprime si sa ni le impartaseasca, fiecare in felul sau, unic, special, alegand calea pe care vor sa ii insotim, ca ghizi, tovarasi de calatorie sau cititori”.

**Parteneri media**: Blitz TV, bigcitylife.ro, bookuria.info, itsybitsy.ro, liternet.ro, melc-codobelc.ro, onlinegallery.ro, urbankid.ro, Senso TV, sfatulparintilor.ro.

**Detalii curs**:

Pret: 480 lei (TVA inclus)/ persoana.

Modalitati de plata: cash, integral, inainte de inceperea primului modul.

Detalii, inscrieri si rezervari loc la telefon (0729 609102).

[FB](https://www.facebook.com/events/1418733551717054/?ref=22)

**Meda Popea- Arts & Events** este o platforma care reuneste proiecte artistice si ateliere de creatie. Promovam frumosul, creativitatea si initiativele artistice in formele cele mai diverse. Am reunit sub o singura “palarie” concepte creative care transmit oamenilor ca doar bunul simt si reintoarcerea la valorile simple, la cultura si arta, la informatie consistenta, la invatatura temeinica si educatie ne pot face viata mai buna.

Credem in principiile clasice ale binelui, adevarului si frumosului, precum si in ideea legaturii indisolubile intre util si placut, pe care le promovam prin evenimente, ateliere de creatie, workshop-uri, proiecte artistice.

**Printre atelierele noastre cele mai iubite sunt cele dedicate copiilor**:

• lectii de limbi straine (engleza, franceza) pentru copiii de 5-7 ani

• lectii de scriere si caligrafie pentru copiii de 5-8 ani

• atelierele de arta furoshiki pentru copiii de 7-12 ani, in care aplicam invataturile stravechii arte japoneze de impaturire si innodare a materialelor textile

• atelierele de “gusturi, arome si limbi straine” dedicate copiilor de 5 ani

• atelierele de desen si pictura pentru copii de 5-10 ani

La acestea se adauga atelierele dedicate adolescentilor si adultilor: furoshiki, crosetat, framantat paine, caligrafie. limbi straine sau limba romana pentru expatriati

**Ne puteti gasi pe FB: Meda Popea- Arts & Events**

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută