Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

De ce sa alegi pentru copilul tau un LEGO in locul unei tablete

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii De ce sa alegi pentru copilul tau un LEGO in locul unei tablete Share De ce sa alegi pentru copilul tau un LEGO in locul unei tablete


**Gadgeturile** au invadat aproape orice casa, iar costul tot mai mic pentru tablete le-au adus usor, usor si in mainile celor mici. *De la ce varsta este bine ca un copil sa se joace cu o tableta?*

Cat timp este bine sa se joace un copil cu o tableta? Acestea sunt intrebarile pe care le gasesti aproape pe orice forum in ziua de astazi in care se cauta explicatii, interpretari, eventual scuze. Mai putin gasim intrebarea: de ce sa alegi un set de contructie [LEGO®City]( http://www.noriel.ro/lego_city/….100663498..), de exemplu, in locul unei tablete?

Evident, o tableta este fascinanta pentru cel mic si utila intr-o anumita masura, dar **LEGO** cu siguranta poate sa ii descopere mult mai multe talente si sa ii dezvolte mult mai multe abilitati.

Primul avantaj este cel de sanatate. **Setul de LEGO®** , indiferent de timpul petrecut in jurul lui, construind, inventand forme si constructii, nu afecteaza vederea copilului. Nu are nevoie de o conexiune Wi-Fi care poate radia, nu provoaca alte probleme de dependenta si de concentrare.

**Un set de constructie LEGO®** dezvolta creativitatea pura, neajutata de tehnologie. Daca un joc sau o aplicatie pe tableta testeaza anumite abilitati si te invata anumite lucruri, o face totusi cu niste limitari induse de un algoritm. Acea intuitie, creativitate si placere de a crea fara restrictii se dezvolta mai degraba cu **LEGO®**. Din caramizile atat de cunoscute, copilul inventeaza si isi pune la contributie imaginatia nativa, pe care si-o poate dezvolta fie inspre a combina culorile sau a construi forme.

**Seturile LEGO®** il invata pe copil ce inseamna cu adevarat cele 3 dimensiuni, lucru pe care nu il va putea face niciodata un ecran 3D, oricat de performant.

**Jocul de LEGO®** dezvolta capacitatile motrice ale copilului, iar acest lucru este esential pentru orice varsta, de la cateva luni pana la varsta adolescentei. Este inutil sa spunem ca o tableta nu ofera nimic in acest sens, poate doar dexteritatea de a apasa si a manevra un touchscreen.

**Setul de constructieLEGO®** si mai ales acele modele ce presupun constructia unui robot, a unui oras complex sau a unei masini de transport, poate dezvolta abilitatea de lucra in echipa, daca nu cu vecinii de bloc, cel putin cu tata sau mama care vor fi angrenati in jocul celui mic. Un joc in retea putem spune ca este mai degraba distructiv decat constructiv.

**Sunt multe alte avantaje ale unui LEGO®** daca il comparam cu o tableta. Evident, nici cea din urma nu ar trebui eliminata complet din orele de joaca ale unui copil, dar trebuie oferita de parinti cu ceva mai multa responsabilitate si, cu siguranta, cu prioritate scazuta fata de un LEGO® sau o jucarie pentru exterior.

Nu ezita sa faci cadou unui copil un LEGO®. Va fi cu siguranta extrem de apreciat chiar daca nu are ecran si butoane. Cauta cele mai noi [jocuri de la Noriel]( http://www.noriel.ro/) pentru ca in aceasta perioada vei descoperi o oferta extrem de larga si atractiva.

Powered by [SEOmonitor]( http://www.agora.ro/stire/agentia-seo-monitor-revolutioneaza-industria-de-profil-cu-seo-monitor-app)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută