Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

Cum incep carierele fulminante

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum incep carierele fulminante Share Cum incep carierele fulminante


Fiecare persoana isi doreste o cariera de succes si are propriul scenariu privind modul in care isi va trai viata cand va ajunge sa isi indeplineasca visele. Mai putini, insa, isi construiesc o strategie sau un scenariu bine scris al drumului spre succes. Norocul este ultimul lucru pe care trebuie sa te bazezi. Atunci care sa fie strategia potrivita?

In lumea afacerilor cel mai important lucru este experienta. Cu totii stim ca absolvirea unei facultati poate sa te ajute in a iti gasi un job mai bun, dar nu iti garanteaza nimic.

In mod mai mult sau mai putin suprinzator, cele mai multe cariere de succes au inceput printr-un internship. Fie ca este platit sau neplatit, un internship iti da acces direct in lumea de afaceri si in tumultul activitatii desfasurate de profesionistii dintr-un domeniu si iti ofera posibilitatea de a „fura meserie” si a acumula foarte multa experienta intr-un timp scurt. Internshipul este compromisul perfect, este pasul pe care companiile sunt dispuse sa-l faca, recrutand tineri cu idei noi si cu mult entuziasm pentru a le ajuta la proiectele in curs.

Ceea ce poate nu ai realizat pana acum este ca o mare parte din companii ofera posturi de internship tocmai pentru ca au nevoie de angajati full-time de incredere pe care sa ii formeze in conformitate cu procedurile si scopurile companiei. Asa ca daca vei face o treaba buna in postura de intern si te vei face remarcat, ai o sansa mare ca la sfarsitul perioadei stabilite sa primesti o invitatie de a mai sta, impreuna cu o oferta atractiva.

Cumva trebuie sa faci primul pas, iar daca iti gasesti un [internship in Bucuresti prin BestJobs.ro]( http://www.bestjobs.ro/cautare/locuri-de-munca/bucuresti) esti deja mult inaintea „competitorilor” tai care viseaza la salarii imense fara sa aiba experienta in piata muncii. Chiar si cateva luni de experienta iti vor da un avans incredibil si iti vor oferi oportunitati pe care nu le-ai avea altfel. Ca sa incepi o cariera fulminanta trebuie doar sa iei deciziile corecte. Sigur, salariul pe care il vei avea ca intern nu va fi comparabil cu un salariu de angajat full-time, dar investitia de timp va fi mai mult decat justificata in cativa ani cand vei avea acces la functii avansate din companii cu renume.

Unde poti gasi pozitii libere de internship? Cea mai simpla modalitate este aceea de a proceda in acelasi fel in care iti poti cauta si un nou job. Pe [Best Jobs](http://www.BestJobs.ro) vei gasi numeroase oportunitati de internship in companii din aproape orice domeniu dorit. Pregateste-ti un CV standard si pentru fiecare post disponibil scrie si o scrisoare de intentie. Avand in vedere ca CV-ul s-ar putea sa nu fie foarte impresionant pana in acest moment, o scrisoare de intentie bine scrisa s-ar putea sa faca diferenta.

Daca exista o scurtatura spre o cariera fulminanta in domeniul visat de tine, aceea este un internship ales cu grija si in care demonstrezi ca meriti sa avansezi rapid.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută