Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/04/2014
Arhiva Zile si Nopti

Clorofilm prezintă: TABU & Just de Wind!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Clorofilm prezintă: TABU & Just de Wind! Share Clorofilm prezintă: TABU & Just de Wind!


Vă felicit că ați fost la ALL NIGHTER-ul din această lună, mă bucur să știu că lumea mai plătește pentru a merge la film. Tocmai de aceea, m-am gândit să schimb puțin placa și să vă recomand niște filme mai diferite, care nu urmează aceeași rețetă răsuflată hollywoodiană, care îi asigură negreșit un succes de box office. Așadar, propun să vedem săptămâna asta două pelicule premiate la diverse festivaluri de film din lume. TABU în regia lui Miguel Gomes, spune povestea unei bătrâne temperamentale, a menajerei sale originare din Cabo Verde, respectiv a vecinei sale dedicate unor activități caritabile. Cele trei doamne respectabile locuiesc la același etaj al unei clădiri de apartamente, iar viața lor pașnică pare netulburată de nimic. Până în momentul în care bătrâna moare, iar celelalte două femei descoperă un secret din trecutul defunctei, ce pare desprins dintr-un roman de aventuri. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor în 2012 la Berlin International Film Festival. Just de Wind, regizat de Bence Fliegauf ne-o prezintă pe Mari, care locuiește împreună cu cei doi copii ai săi, respectiv cu tatăl invalid, în afara orașului, în condiții de trai modeste, tipice comunității rome din care fac parte cei patru. În timp ce sunt persecutați, hăituiți și stigmatizați din punct de vedere social, trăind cu teama că pot fi omorâți în orice zi, familia se vede nevoită să își continue existența. Filmul este inspirat de evenimente reale.

„I believe that these things that are simply part of our lives – all these films, these songs – these are things that live on within us. Our era certainly has, more than others, a memory of different times, different worlds”.

Miguel Gomes_regizor

Pentru orele și locațiile exacte consultați programul filmelor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută