Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2014
Arhiva Zile si Nopti

Goran Bregovic si Florin Salam, in premiera, pe aceeasi scena Champagne for Gypsies

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Goran Bregovic si Florin Salam, in premiera, pe aceeasi scena  Champagne for Gypsies Share Goran Bregovic si Florin Salam, in premiera, pe aceeasi scena  Champagne for Gypsies


Legenda Balcanilor, **Goran Bregovic**, revine in Romania impreuna cu **“Wedding and Funeral Band”** pentru a dezlantui energiile intr-un show grandios, care va avea loc la **Sala Palatului**, pe **6 martie**. Spectacolul “**Champagne for Gypsies**”, care poarta numele celui mai recent album Bregovic, va insemna o premiera absoluta: icon-ul Balcanilor, **Goran Bregovic si Florin Salam**, impreuna, pe aceeasi scena!

Asocierea celor doi artisti nu este intamplatoare. **Albumul “Champagne for Gypsies**” a adus in atentia publicului colaborari inedite ale lui **Goran Bregovic cu Gipsy Kings, Gogol Bordello si Florin Salam**. Alegerile lui Bregovic s-au dovedit inspirate, deoarece albumul a fost primit cu entuziasm pe plan international.

**Colaborarile lui Florin Salam** cu celebritatile muzicale au inceput pe plan national. Astfel, in 2008, **Salam a cantat impreuna cu Paula Seling si Orchestra Simfonica Bucuresti** in cadrul unui moment simbolic, care s-a dorit o reconciliere intre manele si muzica pop, dar si un semnal de alarma in problema intolerantei in societate. Florin Salam s-a facut remarcat printr-un stil unic, imprimand pieselor sale un ritm specific, cunoscut in lumea muzicala drept “nebunia lui Salam”.

**Goran Bregovic** este un artist si un compozitor care a schimbat definitiv cultura pop europeana. Bregovic imbina cu desavarsire energia muzicii tiganesti, muzica de cor balcanica si rock-ul. In compozitiile artistului sunt atat de multe influente si combinatii incat se gaseste cu siguranta o tema de rezonanta pentru oricine. **Muzica lui Bregovic** este o incrucisare de exuberanta, fericire si tristete, care incalzeste inimile, fiind compusa si cantata pentru cele mai importante momente din viata oamenilor.

**Bregovic canta impreuna cu “Wedding and Funeral Band”**, orchestra compusa din **suflatori tigani, voci traditionale bulgaresti, chitara electrica, percutie traditionala si cor bisericesc**. “Orchestra de nunti si inmormantari” este recunoscuta la nivel mondial pentru unicitatea cu care imbina culturile din estul Europei. In timpul show-urilor sale live, publicul este incercat de o pornire irezistibila de a dansa, de parca ar fi la o nunta.

Asa cum si Bregovic spune adesea in concerte, **“orchestra este de inchiriat pentru nunti, dar si pentru inmormantari, desi costa mai mult pentru inmormantari, asa ca… ar fi mai bine sa nu muriti”**! isi avertizeaza Bregovic publicul.
Goran Bregovic a devenit celebru datorita coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica – “Vremea tiganilor”, “Arizona Dream” si “Underground”. Unicitatea si pasiunea cu care face muzica, l-au transformat pe Goran Bregovic intr-un icon al Balcanilor.

Goran Bregovic a fost primit pe toate meridianele cu ovatii, ca un erou, iar publicul a fost de fiecare data cuprins de extazul muzicii sale.

**“Champagne for Gypsies” – un show frenetic, trei ore de exuberanta si pasiune balcanica! Joi, 6 martie, ora 19.30, la Sala Palatului**.

Biletele se gasesc la Sala Palatului, Teatrul National, Statia de Metrou Unirii 1, online pe www.vandbilete.ro, www.iabilet.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro si in magazinele partenere. In functie de categorie, pretul unui bilet este de: 200 de lei categoria VIP, 150 de lei categoria I, 100 de lei categoria a II-a, 50 de lei categoria a III-a.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută