Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2014
Arhiva Zile si Nopti

Dragi prieteni ai Roşiei Montane…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dragi prieteni ai Roşiei Montane… Share Dragi prieteni ai Roşiei Montane…


Ne întâlnim din nou pe 6 februarie să celebrăm Roşia Montană, frumuseţea naturii ei, patrimoniul ei cultural naţional şi universal şi, înainte de toate, pe oamenii de acolo care rezistă în faţa ameninţărilor de distrugere la care Roşia Montană este supusă de către un sistem politic şi economic corupt şi injust.

Pe 6.02.2014 nu sărbătorim doar trecutul Roşiei Montane, ci şi – mai ales – prezentul şi viitorul ei. Faptul că acest loc minunat este tot acolo, în inima Apusenilor, se datorează vouă, zecilor de mii de cetăţeni care, indiferent de naţionalitate, vârstă sau condiţie socială, aţi ieşit în stradă în toamna lui 2013, să apăraţi viaţa Roşiei Montane şi dreptul oricărui om de a trăi într-un mediu curat şi de a decide liber asupra propriei sorţi. Alături de ţăranii din Alburnus Maior, Rezistenţa din Roşia Montană, aţi dovedit că vocea străzii contează, că este puternică şi că politicienii trebuie s-o asculte şi – la nevoie – să se teamă de ea.
Atâta timp cât vom sta de strajă, Roşia Montană va avea un viitor. Roşia Montană există şi rezistă prin solidaritatea noastră, a tuturor! Pe 6 februarie, cu toţii suntem roşieni! UNIŢI, salvăm Roşia Montană!

* Campania Salvaţi Roşia Montană şi Alburnus Maior îşi exprimă solidaritatea şi îşi oferă ajutorul necondiţionat tuturor comunităţilor din România şi de oriunde afectate de exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută