Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/01/2014
Arhiva Zile si Nopti

Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs Share Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs


Curator: Attila Tordai–S.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 12 februarie 2014, de luni până vineri între orele 15:00 – 18:00.

Subiectul principal al acestui proiect este sămânța umilei flori a soarelui, o plantă care în cultura occidentală este văzută ca o altă cereală, însă nu în România sau în Balcani.

În timp ce în culturile occidentale această sămânță este parte a unei recomandări dintr-un discurs despre o nutriție sănătoasă, în România este văzută ca fiind cea mai ieftină gustare pe care o poți obține. În popor e numită „bomboană agricolă” și e consumată mult, reprezentând o gustare obișnuită, un produs dintre cele mai accesibile; dar aceste semințe nu au fost văzute întotdeauna ca un produs, cel puțin nu ca în viziunea marketing-ului capitalist.
După 25 de ani de democrație în România, există zeci de firme care vând aceste semințe, construind pentru fiecare dintre ele o identitate de piață.

Titlul expoziției “Copiii trebuie supravegheați când consumă acest produs.“ apare ca un avertisment pe majoritatea pachetelor, dezvăluind astfel și o parte a reglementărilor stabilite.
Proiectul încearcă să facă lumină în această tranziție între non-produs și produs, sămânța de floarea-soarelui fiind unul dintre ultimele bunuri nereglementate.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută