Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/01/2014
Arhiva Zile si Nopti

Cupa Mondială de Cățărare pe Gheață

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cupa Mondială de Cățărare pe Gheață Share Cupa Mondială de Cățărare pe Gheață


În perioada 15-18 Ianuarie 2014 Clubul Alpin Român organizează la Bușteni a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de Cățărare pe Gheață.

Este pentru a noua oară consecutiv când România găzduiește o etapă a acestui eveniment internațional desfășurat sub egida Uniunii Internaţionale a Asociațiilor de Alpinism.

Competiția este una deosebit de spectaculoasă și se desfășoară pe structuri artificiale de 25 m înălțime, acoperite parțial cu gheață, pe care sportivii oferă un adevărat spectacol plin de adrenalină la care publicul are ocazia să vadă cele mai atletice tehnici de cățărare.

Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume.

Structura pentru proba de viteză este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteză la cățărare pe gheață.

Concursul cu premii de peste 10.000 euro are două probe: viteză și dificultate – fiecare pe două categorii: masculin și feminin. Probele se vor desfășura pe parcursul celor 4 zile în etapele de calificări, semifinale și finale.

Mai multe detalii aici: http://www.clubulalpinroman.net/2014/01/14/mai-sunt-3-zile-pana-la-startul-cupei-mondiale-de-catarare-pe-gheata-de-la-busteni/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută