Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/01/2014
Arhiva Zile si Nopti

“Saving Mr.Banks”/”În căutarea poveştii” premiera 10 ianuarie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Saving Mr.Banks”/”În căutarea poveştii” premiera 10 ianuarie Share “Saving Mr.Banks”/”În căutarea poveştii” premiera 10 ianuarie


**Walt Disney Pictures** şi **Forum Film România** aduc pe marile ecrane din **10 ianuarie** producţia **Saving Mr.Banks/În căutarea poveştii**, un film inspirat dintr-un episod real din culisele studiourilor Disney, lupta pentru dobândirea drepturilor de ecranizare a seriei de romane **”Marry Poppins”**.

În rolurile principale, **Tom Hanks**, dublu câştigător al premiului Oscar, îl aduce la viaţă pentru prima dată pe peliculă pe legendarul **Walt Disney**, iar **Emma Thomson** face o interpretare de excepţie în rolul scriitoare **P.L.Travers**, care i-a adus şi o nominalizare la **Globul de Aur** şi una la **Premiile BAFTA**.

Acţiunea o urmăreşte pe scriitoarea britanică P.L.Travers, care se lasă cu greu convinsă să cedeze drepturile de ecranizare a poveştii sale în mâinile lui Walt Disney, care la rândul său este decis să respecte promisiunea făcută cu 20 de ani în urmă fiicelor sale de a aduce pe marele ecran personajul lor preferat, Mary Poppins.

**Filmul nu este un making-off al filmului Mary Poppins, acţiunea petrecându-se cu trei ani înainte de începerea propriu-zisă a filmărilor. Este povestea din spatele unui film frumos, ce explorează originile a cum a ajuns acest film să devină o capodoperă, cucerind o lume întreagă. La un nivel mai profund, este despre încercarea lui Disney de a descoperi motivele pentru care P.L.Travers îşi protejează atât de mult povestea”**, a declarat **John Lee Hancock**, regizorul filmului.

**Emma Thompson**, aclamată de critici pentru prestaţia sa din film şi nominalizata la Globurile de Aur şi Premiile BAFTA a declarat că acesta a fost unul dintre cele mai complicate roluri ale carierei sale. **“P.L Travers este un personaj plin de contradicţii, iar oscilaţia aceasta permanentă a fost fascinantă şi provocatoare”**, explică actriţa.

Din distribuţie mai fac parte Collin Farrell, Rachel Griffiths, nominalizată la premiile Emmy şi Oscar, precum şi Paul Giamatti, câştigător al unui premiu Emmy şi nominalizat la Oscar.

Forum Film Romania, compania care se ocupă începând cu anul 2010 de distribuţia titlurilor Disney şi nu numai, administrează conţinutul platformei integrate de comunicare www.cineforum.ro. Acest site va asigura o mai bună comunicare atât cu partenerii, cât şi cu jurnalştii şi cu iubitorii de filme. Cineforum are ca scop oferirea celor mai noi materiale despre filmele ce urmează să apară şi despre cele ce sunt deja prezente în cinema. Pe blog puteţi găsi diverse informaţii: de la recenzii şi articole până la concursuri cu premii. Materialele ce se regăsesc pe site sunt complete şi foarte bine structurate, oferind un acces continuu la detalii ale filmelor distribuite de Forum Film în România.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută