Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/01/2014
Arhiva Zile si Nopti

Mâncăruri sănătoase, gătite cu suflet!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mâncăruri sănătoase, gătite cu suflet! Share Mâncăruri sănătoase, gătite cu suflet!


“Starea de spirit normală a omului este bucuria”.

“De obicei (și mă bucur că a devenit unul), când scriu din partea restaurantului Samsara Foodhouse, scrisul precede informarea. Vă scriu toate astea, căci vreau să ajung la destăinuirea faptului că data asta este excepția de la regulă. De data asta, nu am conexiune la Internet, drept urmare nici ‘nșpe ferestre deschise și nici alte feluri (și sunt atâtea) de distrageri ale atenției. Îmi dau seama că, de fapt, însemnătatea asta o au sărbătorile (mai ales, alea de iarnă) pentru mine: de deconectare de la distragerea atenției și de (re)conectare la atragerea atenției (îndreptate către lucruri mai puțin materiale și mai mult spirituale). Printre lucrurile astea şi materiale şi spirituale se situează şi mâncatul. Odată sărbătorile venite, mâncarea în sine devine un răsfăt. Persoanele care stau în jurul aceleiași mese și mănâncă, înconjoară bucatele și ceilalți meseni cu dragoste, îndeosebi în perioada sărbătorilor, desfătându-se și delectându-se. Sunt convinsă că împărtășesc întru totul gândurile Samsarei, când afirm că vă dorim să vă răsfățați, în sensul celor scrise mai sus, să vă tihnească și să le tihniți (celorlalți) și să fie ca atunci când o să ne vedem la anu’ (adică acuș) să ne privim ca și cum am admite deopotrivă că necesitatea ce dă naștere la toate celelalte este mâncarea”.

Larisa Ionesi
samsara_food@yahoo.com

Samsara Foodhouse
Ludwig Roth 5
www.samsara.ro
https://www.facebook.com/samsara.foodhouse

“Fiecare masă are nevoie de o vorbă bună, o cuvântare înainte de a fi servită, ca energia acestui univers să o purifice. Una dintre rațiunile rugăciunii, ale binecuvântării sau consacrării înainte de masă, este să ne aducă în cea mai bună condiție pentru a primi hrana. Hrănirea în sine constituie un adevărat “ritual”, magic și misterios, în care mâncarea se transformă în sănătate, forță, dragoste”.

Echipa Samsara Food House

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută