Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/12/2013
Arhiva Zile si Nopti

Tudor Gheorghe – ”Degeaba” @ Sala Palatului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tudor Gheorghe – ”Degeaba” @ Sala Palatului Share Tudor Gheorghe – ”Degeaba” @ Sala Palatului


De cinci ani consecutiv, peste 4000 de romani ocupa fiecare loc al Salii Palatului, pentru a se reintalni cu maestrul **Tudor Gheorghe** si muzica sa, in cel mai asteptat concert al artistului de la final de an – ”Degeaba”. Nici de aceasta data, concertul nu face exceptie de la regula, caci **duminica, 22 decembrie, Sala Palatului va fi arhiplina**. Biletele s-au epuizat in totalitate cu o saptamana in inaintea acestui eveniment grandios.

Un concert sold-out, la care zeci de persoane le-au solicitat organizatorilor posibilitatea de a participa la evenment prin achizitionarea biletelor chiar si in picioare, din respect pentru marele nostru artist care ar putea fi catalogat de cunoscatori drept, unul dintre ambasadorii culturii romanesti.

In pragul sfintei sarbatori de Craciun, concertul ”Degeaba” reuneste an de an pe aceeasi scena peste 120 de muzicieni desavarsiti, instrumentisti, glasuri divine de cor si o trupa rock.

Intr-o atmosfera de gala, spectacolul ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani va marca incheierea periplului sau cultural-artistic din acest an si implinirea a 24 de ani de la revolutie. Tudor Gheorghe, artistul care canta despre durerile, bucuriile, amarul si dragul acestui popor, le va darui dragilor sai spectatori cantece cu o puternica incarcatura emotionala. Cei prezenti vor asista la una dintre cele mai grandioase productii artistice prezentate de un artist roman, desfasurata sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

*In vremea cand lumea era speriata, nestiind ce, cum si incotro, in clipele disperate cand la Europa Libera se transmiteau stiri despre evenimentele de la Timisoara, maestrul Tudor Gheorghe, artistul interzis al acelui moment, a pus pe hartie versuri ce ii cutremura si astazi pe toti romanii*:

*”Primeste-i Doamne –n casa ta/Pe cei ce vin din Timisoara/Ei sunt ofranda cea mai grea/Pe care ti-o trimite tara.”*

*De aici, a pornit ideea unui spectacol de geniu – ”Degeaba”. Singurul act de razvratire prin muzica fata de peisajul politic autohton, un adevarat manifest la care publicul participa de fiecare data intr-un numar impresionant*.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută