Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/12/2013
Arhiva Zile si Nopti

Concert extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concert extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile” Share Concert extraordinar de Anul Nou “Anotimpurile”


[Fundaţia Calea Victoriei]( http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/) şi [Teatrul Odeon]( http://www.teatrul-odeon.ro/acasa.html) vă invită sâmbată 4 ianuarie, de la 19:00, la **Concertul Extraordinar de Anul Nou: “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla**, susţinut de **Silvestri Orchestra**, sub bagheta dirijorului **Tiberiu Soare**.

Pentru a începe noul an cu multă energie şi inspiraţie, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica ne vor încânta cu măiestria lor într-un program muzical de pe două continente şi din două spaţii muzicale fascinante: muzica clasică şi tango-ul. Vom asculta “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, în interpretarea solistului **Răzvan Stoica** pe o vioară **Stradivarius** şi “Anotimpurile de la Buenos Aires” de Astor Piazzolla – (aranjament Frans Wagner) interpretate de pianista **Andreea Stoica**.

*“Anotimpurile, “timpurile anului”… Întotdeauna mi-a plăcut să caut sensul dincolo de suprafaţa cuvintelor sau lucrurilor, interogându-le până la transparenţă. Aşadar, Timpul, această oglindă curgătoare a eternităţii, în două viziuni: şcoala veneţiană a barocului târziu de secol XIII (Vivaldi) şi Buenos Aires-ul acelui straniu secol XX, atât de frumos descris de Borges (Piazzolla). Muzica fiind un exerciţiu al libertăţii, îmi este imposibil să evit asocierea cu vedutele lui Francesco Guardi şi cu povestirile personajelor borgesiene. Imaginea şi cuvântul, cuprinse în sunet. Frumos, zic eu, merită încercat!”* – ne spune Tiberiu Soare.

Violonistul român Răzvan Stoica a primit titlul de Noul talent al anului 2013 la concursul “New Talent” de la Bratislava, fiind primul muzician român care reuşeşte această performanţă în istoria de 44 de ani a acestui concurs, iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. “New Talent” este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Radio România Muzical îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, violonistul român cântă pe o vioară Stradivarius, Queen ex-Ernst din 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi.

– Concertul are loc sâmbătă 4 ianuarie, ora 19:00, Sală Majestic a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42).
– Durata concertului: 1h 30’ (cu pauza)
– Preţul biletelor: 31,80 lei şi 15,90 lei

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută