Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2013
Arhiva Zile si Nopti

Expoziția fotografică “Iași-Destinații Spirituale” în Turnul GOLIA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Expoziția fotografică “Iași-Destinații Spirituale” în Turnul GOLIA Share Expoziția fotografică “Iași-Destinații Spirituale” în Turnul GOLIA


Asociaţia “Centrul de Promovare Turistică Iaşi” şi Clubul Fotografilor Iași în parteneriat cu Casa de Cultură « Mihai Ursachi » Iași , cu sprijinul Consiliului Județean Iași și a Primăriei Municipiului Iași , organizează în Turnul GOLIA, et.I si II, în perioada **05 decembrie 2013-10 ianuarie 2014** , expoziția fotografică intitulată « Iași-Destinații Spirituale ».

Expoziția reunește un număr de 56 de fotografii ce reprezintă biserici din Iași și din Jud.Iași surprinse prin intermediul obiectivului fotografic și desigur, având amprenta personală a artistului fotograf.

Fotografiile surprind bisericile în diferite anotimpuri sau în anumite momente ale zilei, sau pe timp de noapte.
Aceeași biserică a fost imortalizată fotografic de fotografi diferiți din cadrul Clubului Fotografilor Iași și se vede modul diferit de percepție al fiecăruia dintre ei, în sensul că unii au fost fascinați mai mult de interiorul bisericii, în timp ce alții au fost fascinați mai mult de exteriorul acesteia.

Sunt fotografii în această expoziție care surprind în aceeași imagine 3 biserici diferite, alăturate în spațiu , dar una din cele 3 biserici apare ca o proiecție pe geamul unei mașini , de unde ne dăm seama că ochiul artistului fotograf percepe realitatea înconjurătoare în mod diferit, sesizează realități pe care noi ceilalți nu le observăm , dar iată că prin intermediul fotografiei ne sunt arătate și nouă celorlalți, mai puțin înzestrați cu imaginație și viziune artistică.

Asociaţia “Centrul de Promovare Turistică Iaşi” a editat și un album cu toate fotografiile reunite în această expoziție, album care va fi prezentat celor prezenți la vernisajul expoziției care va avea loc joi 05 decembrie 2013, ora 17,30 , în Turnul Golia, et.I și se dorește a fi un material de promovare și după ce expoziția se va închide.

Persoana din cadrul Clubului Fotografilor Iași , cea mai implicată în realizarea acestei expoziții a fost Dl.Ioan Apetrei, una din fotografiile sale din cadrul expoziției , deosebită ca realizare artistică fotografică aflându-se și pe afișul evenimentului și pe coperta albumului “Iași-Destinații Spirituale “.

Expoziția de fotografie “Iași-Destinații Spirituale “ reprezintă încă o modalitate de promovare a Iașului, a obiectivelor sale turistice și este încă o dovadă că renumele Iașului, de “oraș al bisericilor “ este pe deplin meritat.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” și își propune promovarea obiectivelor turistice din județul Iași în vederea realizării si dezvoltării unui turism sustenabil.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută