Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/11/2013
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii” Share Festivalul Internaţional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru copii”


În ultimele trei zile ale festivalului, copiii, părinţii și bunicii sunt aşteptaţi la minunatele poveşti jucate de trupe din ţară dar şi din străinătate, garantând un weekend de neuitat.

**Ziua de vineri, 22 noiembrie**, a debutat de la orele 10.00 cu două spectacole dedicate copiilor: **”PĂCALĂ”**, o comedie a Teatrului Gulliver din Galaţi, care s-a jucat în Sala Lahovari şi “CAPRA CU TREI IEZI”, producţie a Teatrului de Animaţie Ţăndărică ce a avut loc la Şcoala Titu Maiorescu din Bucureşti.

O secţiune la fel de importantă a acestui festival o reprezintă spectacolele studenţilor de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale (UNATC) care are ca scop sprijinirea şi promovarea tinerilor creatori. Două dintre cele trei spectacole prezente în festival sunt dedicate adulţilor şi abordează teme existenţiale privind percepţia noastră despre lumea înconjurătoare:**”UŞA”**, un spectacol sensibil, în care tematica Teatrului Absurdului iese la iveală prin intermediul unor personaje animate, ce sunt menite să ne ridice întrebările fundamentale care stau la baza existenţei umane (spectacol care s-a jucat marţi, 19 noiembrie, de la orele 16.00 în sala Studio); şi spectacolul **”ÎN LARG”**, care reprezintă o incursiune în lumea nevăzută a întregii omeniri (vineri 22 noimebrie, de la orele 15.00, în sala Studio). Sâmbătă, 23 noiembrie, de la orele 10.00 şi 12.00 **“COCOŞELUL NEASCULTĂTOR”** îi aşteaptă pe cei mici la o poveste amuzantă cu răsturnări de situaţii şi plină de tâlc.

De asemenea, **sâmbătă 23 noiembrie, de la orele 18.00 şi duminică, 24 noiembrie, de la orele 11.00**, publicul are şansa de a participa la două **spectacole lectură** care vor avea loc la **Pavilionul Central Romexpo**, în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS.

Programul festivalului îl găsiţi [**aici**] (http://teatrultandarica.ro/festival.html)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută