Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/11/2013
Arhiva Zile si Nopti

Putem înlocui zahărul cu alternative non-calorice

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Putem înlocui zahărul cu alternative non-calorice Share Putem înlocui zahărul cu alternative non-calorice


Cat de mult ne plac alimentele dulci, gustoase, care contin zahar este binestiut. Zaharul este un nutrient care aduce energie si este necesar organismului. Dar folosirea sa in exces – alaturi de alti nutrienti din alimente si bauturi – duce la crestere in greutate, mai ales in contextul societatii sedentare in care traim.

Atunci cand vrem sa inlocuim o parte din cantitatea de zahar pe care o consumam, avem o alternativa a carei siguranta a fost dovedita de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara: [**aspartam**](http://stirileprotv.ro/stiri/csid/cum-se-poate-inlocui-zaharul-in-dieta-cat-de-bun-este-aspartamul.html).

[**Aspartam**]( http://stirileprotv.ro/stiri/csid/cum-se-poate-inlocui-zaharul-in-dieta-cat-de-bun-este-aspartamul.html) este un indulcitor foarte eficient care este deja folosit in peste 6000 de alimente si bauturi din peste 100 de tari. Producatorii prefera sa foloseasca aspartam pentru ca nu are calorii, poate face parte dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata si ofera un gust dulce, cu nimic mai prejos de catre cel oferit de zaharul cu care suntem toti obisnuiti.

Pofta de dulce ne cucereste pe toti mai devreme sau mai tarziu, iar acest lucru nu ajuta in lupta cu kilogramele. Cum este destul de greu sa ne abtinem de la sucuri, prajituri si alte bunatati dulci, putem aborda o alta tactica si anume aceea de a folosi aspartam in loc de zahar sau chiar in loc de miere. Chiar si inlocuirea a celor 3-4 lingurite de zahar pe care majoritatea dintre noi le adaugam in ceai sau in cafea cu aspartam ne poate ajuta sa slabim mai rapid si sa avem o dieta mai echilibrata per total.

Numeroase studii stiintifice confirma ca aspartamul nu prezinta nici un risc pentru consumul uman. Este un indulcitor evaluat ca sigur si autorizat pentru consumul uman de multa vreme, in multe tari, ca urmare a unor evaluari extensive de siguranta. Acest indulcitor este folosit in peste 40.000 de tipuri de produse alimentare si de medicamente, deci este foarte probabil sa fi consumat deja produse care contineau acest indulcitor.

Aspartamul este un indulcitor de masa perfect acceptat in Uniunea Europeana.
Daca esti mare amator de prajituri si dulciuri ai o solutie la indemana pentru a evita kilogramele in plus care te pandesc. Incearca sa folosesti aspartam in prepararea lor si, deasemenea, cauta produsele tale preferate in forma indulcita cu aspartam.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută