Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2013
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Măşti Europene la…Masca, a IX-a ediţie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Măşti Europene la…Masca, a IX-a ediţie Share Festivalul Măşti Europene la…Masca, a IX-a ediţie


Teatrul Masca va gazdui in perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua editie a festivalului **Masti Europene la…Masca**. Invitatul special de anul acesta este **Teatrul “Satiricus Ion Luca Caragiale”** din Chisinau ce va prezenta publicului bucurestean trei spectacole de exceptie: „Cerere in casatorie”, dupa Anton P. Cehov, „**Made in Moldova**”, dupa un text de Constantin Cheianu si ”**Carmen**”, de Prosper Merimee.

*„Fondat în 1990 de Alexandru Grecu, Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” este un teatru modern ce foloseste un text incitant sintetizat organic cu dansul, cantecul si expresia corporala. Va invitam sa vizionati niste spectacole extraordinare, adevarate demonstratii cu actori talentati, expresivi, de o energie debordanta”*, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Festivalul Masti Europene la…Masca este un eveniment consacrat in randul publicului bucurestean si a avut ca invitati de-a lungul anilor nume rezonante din teatrul non-verbal contemporan, precum si actori remarcabili discipoli ai lui Jaques Lecoq sau Etienne Decroux.

„Cerere in casatorie” se remarca prin jocul actoricesc dezinvolt, spumos, cu multe efecte umoristice care provoaca adeseori rasul degajat al publicului, „Carmen” scoate in evidenta ineditul, profunzimea esteticului si evitarea liniarului, iar „Made in Moldova” este un spectacol de viziune, modern şi percutant. Sandu Grecu, directorul artistic si prim-regizor al Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” este si presedintele Uniunii Teatrale din Moldova si in acelasi timp o voce importanta in viata socio-politica a Republicii Moldova.

Detalii pe www.masca.ro.

**Organizator**: Teatrul Masca

**Cu sprijinul**: Ambasadei Republicii Moldova in Romania, Primariei Sectorului 6 si Hotelului Yesterday

**Parteneri media**: RFI Romania, Bucuresti FM, Romania Libera, Ziarul Ring, Centrul Vechi, Curierul National, Sapte Seri, Zile si Nopti, Yorick.ro, Revista Accente, Casamea.ro, Port.ro, PRwave.ro, Calendar evenimente, Woman2woman.ro, Lifeandthecity.ro, Redactia4fun.ro, Teatral.ro, Instilulmeu.ro, Senso TV, Teatrul.com, TV City, LaRevista.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută