Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/11/2013
Arhiva Zile si Nopti

Telegondola Sinaia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Telegondola Sinaia Share Telegondola Sinaia


Voi, clienții noștri pe care îi prețuim foarte mult, ne-ați solicitat în repetate rânduri să deschidem un magazin în zona stației inferioare a Telegondolei Sinaia pentru a vă putea cumpăra răcoritoare, snacks-uri, dulciuri, energizante, apă, cafea, vin fiert (iarna) când urcați sau coborâți de pe munte.

Așa a apărut **Gondola Shop**, cochetul magazin care vă stă la dispoziție pe toată perioada de funcționare cu publicul a telegondolei, indiferent de anotimp. Gondola Shop va veni cu noutăți cât de curând. Până atunci, te așteptăm și pe tine să ne treci pragul!

Vă oferim aici motive de bucurie – munte, Sinaia, Telegondola, schi, concursuri, premii, informații la cald, prieteni. Ne întâlnim aici ca să povestim despre noi, despre voi, despre muntele care an de an spune povești tot mai frumoase.

**Descriere**:

Sinaia este cu certitudine cea mai valoroasă și cea mai polarizată stațiune de pe Valea Superioară a Prahovei, cunoscută mai ales datorită importanței sale turistice.
Față de alte stațiuni, Sinaia poate fi vizitată în toate anotimpurile, reprezentând modul optim de petrecere a timpului liber, de relaxare sau de practicare a unor hobby-uri.

**Un obiectiv turistic important al orașului îl reprezintă Telegondola Sinaia**.

Instalaţia este una dintre cele mai noi și performante instalații pe cablu din Europa și din lume.
Telegondola a fost dată în funcţiune în decembrie 2007 şi este prevăzută cu un număr de 34 de gondole, fiecare putând transporta cel mult 8 persoane.

Produsă de firma austriacă Doppelmayr, lider mondial în domeniu, instalația încorporează tehnică de vârf pentru o siguranță maximă.

[Telegondola Sinaia](https://www.facebook.com/telegondolasinaia?fref=ts) pornește din cartierul Furnica (puțin mai sus de restaurantul „Taverna Sârbului”) și ajunge la Cota 1400, la câțiva metri de vechea telecabină și de telescaunul care urcă la Cota 2000. Deoarece deocamdată nu au apărut pe hărți, iată coordonatele GPS ale celor doua stații:

– cota 1000: latitudine nordică 45°20′57.1″, longitudine estică 25°32′01.2″;
– cota 1400: latitudine nordică 45°21′17.2″, longitudine estică 25°31′05.3″.

Capacitatea maximă de transport este de 1700 pasageri/oră, iar gondolele sunt prevăzute cu buzunare exterioare pentru aşezarea schiurilor.
Începând cu sezonul de iarnă 2011-2012, a fost dată în folosință o nouă pârtie de ski – Pârtia Nouă – ce este deservită de [Telegondola Sinaia](https://www.facebook.com/telegondolasinaia?fref=ts). Pârtia este în totalitate înzăpezită artificial printr-un sistem de 24 de lăncii.

**Avantajele Telegondolei Sinaia în raport cu celelalte instalații de transport pe cablu sunt**:

– în primul rând, un nivel ridicat de siguranță datorat sistemelor suplimentare de securitate. Telegondola Sinaia este singura din țară care beneficiază de astfel de sisteme;
– capacitatea mare de transport – maxim 1700 de persoane/oră – în raport cu alte instalații de transport pe cablu;
– viteza de transport care poate ajunge până la 6 m/s atunci când sunt foarte mulți turiști;
– peisajul superb care poate fi admirat din Telegondolă – întregul oraș Sinaia;
– confortul sporit oferit de banchetele din interiorul celor 34 de gondole si de buzunarele exterioare ce au ca scop așezarea schiurilor sau a plăcilor de snowboard.

[**Telegondola Sinaia**](https://www.facebook.com/telegondolasinaia?fref=ts) este proprietate a orașului Sinaia și este administrată de noi, Transport Urban Sinaia, al cărei acționar unic și majoritar este Consiliul Local Sinaia.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută