Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2013
Arhiva Zile si Nopti

Domnişoara Christina

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Domnişoara Christina Share Domnişoara Christina


“Domnişoara Christina” este o ecranizare a nuvelei cu acelaşi nume a lui Mircea Eliade din 1936. Prins între dragostea imposibilă de dincolo de moarte a Domnişoarei Christina (Anastasia Dumitrescu) si cea pământeană pentru Sanda (Ioana Anastasia Anton), logodnica lui, tânărul Egor (Tudor Aaron Istodor) luptă pe tărâmul alunecos dintre vis şi realitate.

Povestea porneşte din momentul în care Egot împreună cu iubita lui ajung la moşia Moscu, în centrul căreia se găseşte somptuosul conac al familiei. Egor vine aici pentru a găsi liniştea şi inspiraţia de a picta, bucurându-se în acelaşi timp de compania Sandei. Însă zilele la conac sunt bântuite de referiri la domnişoara Christina, mătuşa Sandei ucisă în timpul răscoalei de la 1907, pe când avea doar 20 de ani.

Egor devine atras într-un mod inexplicabil de portretul domnişoarei Christina şi se lasă prins într-un joc de vis şi realitate din care e aproape imposibil să iasă. Va avea câştig de cauză visul sau realitatea? Şi care e oare realitatea?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută